Podeli
Foto: SAS

Mondo Duplantis, nova velika zvezda svetske atletike, doputovao je u Beograd, gde će učestvovati na Serbian Openu.

PROČITAJTE JOŠ

Međunarodni atletski miting, šesti po redu, Serbian Open, održaće se u sredu 24. februara sa početkom u 17.30.

Ovo takmičenje nalazi se na listi svetske serije mitinga i ima bronzani status, biće i poslednja šansa atletičarima za ostvarenje norme za Evropsko prenstvo u Torunu u dvorani početkom marta.

Atletska dvorana na Banjici bila bi mala da primi sve ljubitelje kraljice sportova koji bi došli da gledaju najboljeg atletičara na svetu, olimpijskog rekordera, kao i svetske i evropske zvezde.

Zbog situacije sa pandemijom, neće biti dozvoljen ulaz za publiku, što je velika šteta – glavna i najveća zvezda mitinga biće najbolji atletičar sveta i svetski rekorder u skoku motkom, Šveđanin Armand Duplantis.

On je nedavno oborio rekord Sergeja Bubke, koji je inače star 26 godina.

“Oboriti rekord na otvorenom bilo je ostvarenje sna. Još uvek mi je teško da poverujem kako sam iznad legendarnog Bubke na listi. Kada je pandemija prvi put pogodila, bilo je zaista teško trenirati. Svi objekti za trening su bili zatvoreni i nekoliko meseci nismo mogli da imamo odgovarajući trening. Kada sam se vratio u Švedsku u junu, trening se prilično vratio u normalu, međutim s obzirom na dva meseca pauze pre toga, trebalo je vreme da se sve vrati na staro”, rekao je nedavno u najavi dolaska u Beograd Duplantis.

Za kraj, Duplantis je istakao da su mu najveći cilj u 2021. godini Olimpijske igre i novi napad na pomeranje granice svetskog rekorda. Uz njega, najveća zvezda mitinga biće i Ivana Španović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar