Foto: Printscreen Profimedia/video

NFL polako ulazi u svoju završnicu, ali ljubitelji ovog sporta neće moći ove nedelje da na delu vide kvoterbeka Vašingtona, Aleksa Smita, momka srpskog porekla.

PROČITAJTE JOŠ...

Smit je na meču protiv San Francisko Fortinajnersa osetio bol u nozi, da bi pregledi utvrdili da je u pitanju istegnuće tetive lista.

Iako je postojala nada da bi Smit mogao da se nađe na terenu protiv Sijetla ove nedelje, Vašington je danas saopštio da će sjajni organizator igre definitivno biti van tima, nakon što je na poslednjim testovima još uvek osećao bol.

Smit, inače glavni kandidat za nagradu „Povratnik godine“ koju je zaslužio svojim čudesnim povratkom, je za četiri nedelje vezao četiri pobede i doveo nekadašnje Redskinse do prvog mesta u istočnoj diviziji NFC-a.

Za to vreme je kompletirao čak 66 odsto pasova, i bio glavni razlog iza fantastičnih partija Terija MekLorina, Logana Tomasa, Džej Di MekKisika i Kema Simsa.

Njega će u nedelju zameniti Dvejn Heskins, a navijačima Vašingtona i ljubiteljima američkog fudbala generalno ostaje da se nadaju da će povreda pokazati znake poboljšanja i da će se vratiti na vreme kako bi priču „zaokružio“ na najbolji mogući način – plasmanom u plej-of u svojoj povratničkoj sezoni nakon 17 operacija noge.

Podsećamo, to nije jedini uspeh, pošto je zbog jednog od najgenijalnijih poteza čitave godine naterao ligu da promeni pravila.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar