Foto:Screeshot/Youtube/Kanal M RTV

Vera Nikolić Ćasić, bivša srpska atletičarka, doživela je moždani udar i zbog toga se nalazi u indukovanoj komi.

Ona je u četvrtak doživela pucanje aneurizme, što je dovelo i do srčanog zastoja.

PROČITAJTE JOŠ

Njen sin Dejan Ćasić, ranije atletičar, a danas advokat, objasnio je za „Sportski žurnal“ da je Veri pozlilo u Kruševcu i da je hitno prebačena u Beogradu.

„Reanimirana je i operisana kod profesora Gorana Tasića na Neurohirurškoj klinici Kliničkog centra Srbije. Sprečeno je dalje krvarenje, od tada je u indukovanoj komi“, rekao je Ćasić.

Objasnio je u kakvom je zdravstvenom stanju Vera.

„Operisao ju je najbolji stručnjak za aneurizme u regionu. S obzirom da je preživela već ovo što je mnogima kobno, mada ima tri stenta od ranije, jasno je da je organizam ostao jak. Nije naviklo telo moje majke na pasivnost, ležanje, pa se u plućima pojavio tromb, ne može sama da diše. Zbog embolije je na veštačkim plućima, mehaničkoj ventilaciji. Preostane da je Bog pogleda, pa da se digne“, rekao je Ćasić.

Ona je jedina seniorska svetska rekorderka naše zemlje u atletici, a  dva puta je bila prvakinja Evrope na 800 metara (1966. i 1971. godine). Četiri puta je bila proglašena za najbolju sportistkinju Jugoslavije, a 1966. i za najboljeg sportistu zemlje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare