Foto: Xinhua/Predrag Milosavljevic

Rukometaši Srbije odigralu su nerešeno, 26:26 protiv Francuske u meču 2. kola Grupe 1 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u rukometu koje će naredne godine biti održano u Mađarskoj i Slovačkoj.

PROČITAJTE JOŠ...

Odlično je Srbija ušla u meč, Đorđić i Marsenić su pogodili po dva puta za 4:1, ali je Fabregas sjajnom igrom vratio svoju selekciju u meč i doneo izjednačenje, 5:5.

Nakon gola Karabatića za 7:6 za Francuze, Srbija je vezala četiri gola, stigla do 10:8, a potom preko Kukića povela sa 15:11, da bi nakon prvih 30 minuta igre rezultat bio 15:12.

Čuvali su to vođstvo izabranici Tonija Đerone, golom Vorkapića stigli i do tri gola prednosti (20:17), ali su Francuzi nešto boljom igrom u završnici uspeli da dođu do poravnanja (24:24).

Reprezentacija Srbije je preko Marsenića uspela da dođe do prednosti 26:25 na dva i po minuta pre kraja, ali je Kukić u 58. minutu prvo pogrešio, a potom dobio isključenje.

Sa druge strane Mae je izjednačio, Srbija nije iskoristila poslednji napad, a Francuzi sa igračem više na 18 sekundi nisu uspeli da dođu do gola zahvaljujući famtasitčnom Cupari, koji je zaustavio šut i doneo veliki bod našoj reprezentativnoj selekciji.

Nakon ovog remija, Srbija posle dva meča ima tri boda, i nalazi se u više sjajnoj situaciji, s obzirom na to da je protiv najvećeg favorita za prvo mesto od četiri moguća osvojila tri boda, a u nastavku takmičenja našu selekciju očekuju mečevi protiv Grčke i Belgije, pa je realno za očekivati da će izabranici Tonija Đerone uspeti da zauzmu jedno od prva dva mesta na tabeli i obezbede mesto na završnom turniru.

Naredni meč naša selekcija igra već 13. januara kada u Kristalnu dvoranu u Zrenjaninu dolazi Grčka, nakon čega 28. ili 29. aprila sledi gostovanje u „zemlji Helena“, potom 2. maja u Srbiju stiže Belgija, a poslednju utakmicu kvalifikacija naša selekcija će odigrati u Belgiji u meču čiji termin još nije određen.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u rukometu 2022. godine

Francuska – Srbija 26:26 (12:15)

Francuska: Fabregas 5, N’Gesan 4, Deska 4, Karabatić 3, Remili 3, Gižu 2, Mae 2, Mem 2, Lagarde1, Abalo, Dipanda, Žerar, Pardin, Porte, Turnat, Ričardson

Srbija: Marsenić 8, Đorđić 7, Radivojević 4, Orbović 2, Šotić 1, Kukić 1, Vorkapić 1, Kolaković 1, Nikolić 1, Abutović, Pešić, Popović, Cupara, Milosavljev, Sretenović, Obradović

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar