Foto: BSS

Bokseri Crvene zvezde ubedljivo su savladali Radnički u Kragujevcu 18:4 u derbiju drugog kola Superlige Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Zvezda je upisala drugi trijumf u sezoni, nakon što je na startu bila bolja od večitog rivala Partizana, dok je ovo Kragujevčanima drugi poraz.

Borba večeri viđena je u kategoriji do 81 kilogram u kojoj je kapiten Zvezde i reprezentativac Sandro Poletan poražen od Miloša Terzića.

Bokserska Superliga Srbije nastavlja se 28. marta kada Partizan dočekuje aktuelnog šampiona Radnički iz Beograda.

Istovremeno, Bokserski savez Srbije uplatio je svim superligašima po 500.000 dinara kao podršku za učešće u Superligi i isplatu premija najboljim bokserima koji boksuju za klubove učesnike, kao njihovi bokseri ili kao bokseri iz manjih klubova sa dvojnom registracijom.

Sledi uplata na račune 21 kluba za koje su registrovani bokseri nosioci stipendija u iznosima po 50.000 dinara.

Za iste klubove biće obezbeđen po paket rekvizita za trening, prema potrebama klubova.

„U narednom periodu BSS će nastaviti da podržava klubove kroz besplatne seminare i obuke za mlade trenere, zajedno sa fakultetima za sport za sticanje zvanja operativnog trenera, kao obuke koje će u ovoj godini biti realizovane kroz devetomesečni program, sa instruktorima iz Srbije, Rusije i Kube. Nastavljamo da razvijamo bokserski sport uz podršku predsednika države Srbije, zatim Olimpijskog komiteta Srbije, a uskoro se nadamo i konačnom rešenju spora sa Ministarstvom omladine i sporta i vraćanju našeg sporta na redovno finansiranje“, istakao je Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar