FOTO: DILAN TIM
FOTO: DILAN TIM

Dilan Prašović (26), najbolji crnogorski bokser u kruzer kategoriji, čije poreklo vodi iz Sjenice u Srbiji, vraća se u ring 10. decembra u Londonu u borbi za IBF titulu.

Nakon prvog poraza u profesionalnoj karijeri koji je doživeo na stadionu Totenhema pred 60.000 navijača od domaćeg borca Lorensa Okolija u meču za WBO pojas, sada će u prestonici Engleske udariti takođe na domaćeg borca Isaka Čemberlejna (27), koji je u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri imao, kao i Dilan, samo jedan poraz.

PROČITAJTE JOŠ:

Njega je doživeo 2018. godine upravo od Lorensa Okolija. Megdan je na programu 10. decembra u Nacionalnom sportskom centru Kristal Palas u južnom Londonu, a pobednik će zauzeti upražnjeno mesto IBF šampiona u kruzer kategoriji. Duel je ugovoren u 10 rundi, a ova borba je ujedno i meč večeri.

„Poziv je stigao iznenada i veoma brzo posle megdana sa Okolijem. Prihvatio sam ga iz dva razloga, prvi je zato što me Čemberlejn prozvao da iz straha izbegavam borbu sa njim, a drugi je povoljna finansijska ponuda. Skidanje kilograma mi je oduzelo dosta snage, tako da se fizički ne osećam najspremnije, ali se nadam da će sve doći na svoje do meča – izjavio je Prašović.

„U bokserskoj praksi je uobičajno da se pozivi za meč šalju jako kasno, kako bi gostujući borac imao što manje dana za pripreme. Da nije u pitanju IBF titula, sigurno bismo odbili ponudu Engleza. U svakom slučaju verujemo u pozitivan ishod“, dodao je njegov menadžer Ivan Nikolić.

Merenje boraca zakazano je za četvrtak u 14 sati po našem vremenu, dok će direktan prenos spektakla početi u petak u 23 sati i 30 minuta. Dilanov meč je planiran za 45 minuta posle ponoći.

FOTO: DILAN TIM
FOTO: DILAN TIM

BONUS VIDEO: Ametović zaustavljen u drugom kolu Svetskog prvenstva

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar