Foto: instagram.com

Crna Gora 21. maja obeležava 15 godina od osamostaljenja od državne zajednice Srbije i Crne Gore u uobičajenoj atmosferi napetosti i podela, a taj datum opisao je Petar Liješević.

PROČITAJTE JOŠ

Podele su produbljene smenom vlasti na državnom nivou na parlamentarnim izborima avgusta prošle godine, a vidljive su i kroz prizmu sporta.

To je na svojoj koži osetio i Petar Liješević, koji se deklariše kao pravoslavni Srbin.

Nedavno je došao u Podgoricu kao omladinski vicešampion sveta, a mnogi su mu zamerili što je kao masku nosio zastavu Knjaževine Crne Gore iz 1905. godine.

Ovaj put, tenziju je podiglo obeležavanje ovog datuma, što je prokomentarisao i Liješević objavom na društvenim mrežama.

„Crna Gora postoji hiljadu godina, i umesto da slavi hiljadu godina svog postojanja, ona slavi 10 godina otcepljenja od svog hiljadugodišnjeg postojanja“, poruka je koju je podelio Liješević uz komentar „Na Lovćenu Njegoš spava, najmudrija srpska glava.“

Podsećamo, osamnaestogodišnjem Liješeviću je priređen nedavno doček u Budvi, posle čega se oglasio i njegov klub.

„Želimo da se zahvalimo svima koji su nas istinski podržavali za vreme Svetskog prvenstva u Poljskoj i takođe onima koji su nas juče dočekali u Podgorici i Budvi. Najljubaznije molimo da uspeh našeg Petra Liješevića apsolutno niko ne poistovećuje sa političkim partijama. Petar je prosto ujedinio Crnu Goru i podigao boks na najveći nivo popularnosti, a naši bokseri su već bezbroj puta pokazali svoj istinski patriotizam prema svojoj zemlji i to na jedan jedini validan način, svojim delima. Sada svi kolektivno moramo imati razumevanja i pustiti našeg šampiona da ode na zasluženi odmor nakon kog će moći da nastavi put ka svojim snovima“, saopštio je njegov klub, Budva.

Foto: instagram.com

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar