Cedomir Jovanovic i Velibor Dunjic
Čedomir Jovanović i Velibor Dunjić Foto:Zoran Lončarević/MUP Srbije

Sukob navijača Crvene zvezde i Čedomira Jovanovića vuče korene još od 2013. godine, kada je došlo do velikog incidenta na jednom splavu u Mađarskoj.

Vaterpolisti Crvene zvezde su u aprilu 2013. godine gostovali u Segedinu, gde je trebalo da odigraju meč protiv domaćeg Segeda, a navijači crveno-belih su se okupili kako bi podržali svoj tim u borbi za plasman na završni turnir Lige šampiona.

PROČITAJTE JOŠ...

Pre meča, najvaternije pristalice crveno-belih predvođene Veliborom Dunjićem su se okupile na jednom splavu u Segedinu, gde je ubrzo došao i Jovanović u pratnji supruge Jelene i dvoje prijatelja.

Nakon kraće rasprave sa navijačima, koji su mu poručili da nije dobrodošao, došlo je i do fizičkog obračuna tokom kog je Jovanović zadobio više povreda.

Jovanović je inače u to vreme preko firme „Fidelinka“ bio jedan od sponzora vaterpolo kluba Crvena zvezda u sezoni kada su se crveno-beli popeli na krov Evrope.

Kako je Jovanovićeva supruga Jelena rekla u izjavi za Nova.rs, Jovanovića su i prethodne noći navijači Zvezde isprovocirali, potom ga je jedan i gađao stolicom, a kada se policija pojavila na licu mesta, lider LDP-a je navodno izrevoltiran njihovim nedostatkom očekivane reakcije, počeo da šutira automobile.

„Čeda je izlazio iz auta, kada su ga napala dvojica navijača“, istakla je ona u izjavi za Nova.rs.

Još uvek nije poznato da li je Jovanović Pončo demolirao tokom sukoba sa navijačima crveno-belih, ili po njegovom završetku. Oglasio se i njegov advokat Aleksandar Šćekić.

„Vraćao se sa prijateljem i ispred su stajali navijači koji su skandirali navijačke pesme. On je reagovao kako je reagovao, pitao ih je šta me dirate, a njegova žena je to čula i pozvala je policiju koja je došla na lice mesta. Pošto policija nije postupila adekvatno, Jovanovića je to dodatno izrevoltiralo“, kaže Šćekić za Nova.rs i dodao da ga je jedan od navijača gađao stolicom.

Velibor Dunjić Foto: MUP

Kako se moglo čuti od očevidaca na licu mesta, Jovanović je tako besan rukama i nogama udarao automobile – najpre mu se na meti našao jedan privatni automobil, a onda je šutnuo i rukama udarao po haubi policijskog vozila.

Na licu mesta nalazili su se u brojni građani koji su komentarisali da je Jovanović bio vidno pijan.

Policajci su nakon toga obavili razgovor sa njim u neposrednoj blizini lokala, tokom čega se Jovanović sve vreme smejao, a zatim je otišao.

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović je sinoć, nešto pre 22 časa, razbio izlog kioska brze hrane "Pončo" u Novom Beogradu

Posted by Probudi se on Wednesday, June 2, 2021

Inače, blok 21, u kom se nalazi Pončo, poznat je kao kraj navijača Crvene zvezde, u kom je i napravljen mural pokojnom Veliboru Dunjiću, vođi navijača sa kojim se i sukobio u Mađarskoj.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare