Foto: EPA-EFE/CLAUS FISKER

Rukometašice Srbije ispale su sa Evropskog prvenstva u grupnoj fazi, a legendarna Svetlana Kitić nije štedela kritike na račun naslednica u nacionalnom timu.

Izabranice selektora Ljubomira Obradovića priredile su senzaciju na startu pobedom nad svetskom prvakinjama Holandijom, ali su ih porazi od Mađarske i u poslednjem kolu od Hrvatske poslali kući.

PROČITAJTE JOŠ

„Mislim da smo mi same sebe pobedile. Delovalo je kao da njima (Hrvaticama prim.aut) ‘gori’. Mi smo kukavički odigrali, da izvinu igračice i stručni štab. Mnogo tehničkih grešaka, promašeni sedmerci… Očekivala sam da će proraditi naš inat, ali sam mnogo razočarana“, rekla je Ceca Kitić gostujući u jutarnjem programu RTS.

Najbolja rukometašica svih vremena jasno je istakla razloge neuspeha na EP u Danskoj.

„Nemoguće je da za 11 minuta ne uputimo šut i da u drugom delu damo samo jedan gol spolja“, naglasila je Kitić i dodala da ne treba tražiti izgovore u povredama i koroni.

Foto: Starsport/RAS/Aleksandar Dimitrijevic

„Imale su iste uslove kao ostale ekipe. Možda je falila Andrea Lekić, ali je Hrvatska zasluženo pobedila. Pitanje je da li treba igrati rukomet u ovim uslovima, bez pripreme, treninga, publike… Sve je jako čudno“.

Ipak, veruje da devojke u prolećnim kvalifikacijama mogu da izbore plasman na Olimpijske igre.

„Ovo je dosta kvalitetna i homogena ekipa. Sa Andreom Lekić i Draganom Cvijić možemo da igramo na visokom nivou“, zaključila je legenda rukometa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar