Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Kakav danak neiskustvu, što bi rekli ljubitelji sporta...

Tom Brejdi je u pokušaju da isprati trend jednim potezom izazvao opšti haos među svim ljubiteljima američkog fudbala, i za to mu je bilo potrebno tek nekoliko sekundi.

PROČITAJTE JOŠ...

On je objavio video na kom prihvata izazov Džastina Bibera pratiocima da „otkriju nešto iskreno“, i to uradio na krajnje neočekivan način:

„Tak utakmica… Protiv Raidersa? Možda je bio fambl (izgubljena lopta)“, rekao je on, uz osmeh i molbu da „ostane bez preterane reakcije“.

Očekivano, ljubitelji NFL-a ga nisu poslušali, pa su se društvene mreže toliko usijale da je Brejdi morao ponovo da reaguje:

„Rekao sam da je možda bio. Teška odluka. Nemam izbora nego da poštujem verovatno ispravnu sudijsku odluku“, dodao je Brejdi kasnije.

„Tuck rule“ utakmica je odigrana 19. januara 2002. godine, kada su Nju Ingland Pejtriotsi igrali protiv Oukland Raidersa.

Prevedeno bukvalno na srpski „utakmica uguravanja“, je događaj koji se zbio na utakmici koja je umnogome odredila tok Brejdijeve karijere. U toku je bio pretposlednji minut utakmice, kada je, pri rezutatu 13:10 za Oukland Raiderse u okviru divizijske runde AFC konferencije NFL plej-ofa, Brejdiju izbijena lopta iz ruke. Sudije su prvo dosudile da su je osvoji Raidersi, da bi ubrzo promenili odluku, i umesto takozvanog fambla dosudili nekompletan pas jer je Brejdi, navodno, rukom napravio pokret napred, iako je bilo jasno da pokušava da loptu stavi sebi na grudi kako mu ne bi ispala, ne da je baci ka nekom hvataču.

Kako su Petsi na kraju dobili meč, usledile su godine diskusije i rasprave među navijačima uz pitanje – da li bi Petsi bili to što jesu da je taj meč završen drugačije?

BONUS VIDEO Karijera Toma Brejdija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar