Foto: EPA/JUSTIN LANE

Tom Brejdi je po mnogim ocenama najbolji NFL igrač svih vremena, a godine mu ništa ne mogu. Ovog ponedeljka je stigao do sedme titule šampiona, a njegov privatni život je barem podjednako zanimljiv.

Sa punih 43 godina nastavlja da briljira, pa u ovom momentu ima više titula nego bilo koji klub u NFL! Njegovi rekordi na poziciji kvoterbeka su mnogobrojni i po mnogo čemu je daleko ispred svih ostalih. Postao je najmlađi kvoterbek sa titulom NFL šampiona 2002. godine kada je osvojio titulu sa Nju Ingland Petriotsima, kojima je doneo prvi trofej u istoriji kluba.

PROČITAJTE JOŠ

Brejdi je učestvovao u 10 Superboula i sedam puta je podigao titulu, a nakon 20 godina u „patriotama“ odlučio je da se otisne u Tampa Bej.

Ipak, dok brlijira na terenu, van njega vodi veoma miran život.

Od 2006. godine je u vezi, kasnije i u braku sa Žizel Bundšen, brazilskim supermodelom, a po mnogima su oni jedan od najlepših parova Sjedinjenih Američkih Država.

Žizel se pojavila na više od 1.200 naslovnih strana tokom života i bila je Viktorijin anđeo od 2000. do sredine 2007. godine, i imala je najveći ugovor u istoriji.

Nosila je na modnim pistama najskuplje grudnjake (vredni i do 15 miliona dolara), a u 2007. godini je bila 53. na listi „Forbsa“ među najuticajnijim poznatim ličnostima. Često se smatra jednom od najbitnijih osoba u modnom svetu. Ipak, dosta o brojkama…

Verovali ili ne Tom i Žizel su se upoznali tako što im je zajednički prijatelj ugovorio sastanak „na slepo“. Odmah su „kliknuli“, a ovo je bio treći ovakav sastanak na koji je Žizel otišla. O vezi sa Brejdijem je retko pričala, pa je tek 2018. godine objavila ove detalje.

„Znate, kada sam videla te divne oči, bukvalno sam se odmah zaljubila. Bila sam u fazonu: Šta?! Bio je… Znate kako je sladak bio“, rekla je Bundšenova.

Njihova svadba je bila skromna, pa su nakon kratke veridbe već 26. februara 2009. godine obavili venčanje. U crkvi Santa Monika prisustovalo je samo 20 osoba.

„Planirali smo venčanje samo 10 dana i bilo je savršeno. Otišli smo kući i pravili roštilj. Imali smo šampanjac, tortu, sladoled. Sjajna noć“, objasnio je Brejdi jednom prilikom.

Njih dvoje danas imaju dvoje dece, 2009. godine su dobili sina Bendžamina Rejna, a tri godine kasnije Vivijan Lejk i oboje su rođeni u decembru. Brejdi ima i sina Džona (koji se iz nekog razloga predstavlja kao Džek) sa bivšom devojkom Bridžet Mojnahan.

Procenjuje se da trenutno na svom računu ima oko 180 miliona dolara, a zajedno sa ženom je njihovo bogatstvo procenjeno na oko 400 miliona.

U 2020. godini ga je „Forbs“ stavio na 21. mesto najplaćenijih sportista sa godišnjim prihodom od 45 miliona dolara, a većinu je zaradio od ugovora sa Tampom. Za dve godine je dobio 50 miliona dolara, a preko bonusa može da dođe do dodatnih devet miliona.

U ovom trenutku ima oko 8,2 miliona pratilaca na Instagramu na kojima deli fotografije sa mečeva i sa porodicom.

Brejdi u ovom trenutku poseduje kuće vredne 26 miliona dolara od Njujorka, preko Floride, sve do Montane. Prodao je nekretnine u vrednosti od 140 miliona dolara i samo od preprodaje zaradio oko 30 miliona dolara.

Na Floridi poseduje dom koji se često naziva „bunkerom“ i vredi oko 17 miliona, u njemu se nalazi pet kupatila, pet spavaćih soba, a okružuje ga zemljište od dva hektara.

Sa druge strane se nalazi i golf teren, a Brejdi je nedavno prodao jahtu od 12,5 metara.

U Njujorku poseduje stan od 500 kvadratnih metara na 12. spratu jedne zgrade na Menhetnu. Uz to ima još jedan manji stan, a ovaj sprat su izabrali jer je za Brejdija 12 srećan broj. Novi stan ima četiri spavaće sobe koje gledaju na reku Hadson. Ima visoke plafone, privatni lift, galeriju, sjajnu sobu sa kaminom, trpezariju i sobu za porodicu.

U Montani ima ogromnu kuću sa teniskim terenom, a namenjena je za skijanje. Ima fitnes centar, jogu i lične trenere.

Nepoznata je cena nekretnine koju poseduje u Kostariki, a u toj oblasti se kreću cene od 200.000 do 20 miliona dolara. Izvan Bostona je podigao kuću pravljenu po njegovom ukusu i dizajnu, a procenjuje se da ju je kasnije prodao za 32,5 miliona dolara. Nepoznato je koliko je par uložio u izgradnju ove kuće i dizajn, ali se procenjuje da ih je koštalo oko 20 miliona.

U Los Anđelesu su podigli prvu zajedničku kuću koju su platili 31,75, a izgradili su je po sopstvenim nacrtima. Prodali su je poznatom reperu Dr Dreu za više od 40 miliona. Uz to su prodali još dve nekretnine u Bostonu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare