Božidar Maljković
Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković kaže da je prethodna godina bila izazovna, da su Igre u Tokiju "svetlo na kraju tunela".

PROČITAJTE JOŠ:

Maljković je dodao i da se od sportista očekuje samo da daju sve od sebe.

„Iza nas ostavljamo izazovnu godinu koja je trebalo da bude olimpijska i koja je trebalo da nam donese mnogo sportskih uspeha i radosti. Realnost je sasvim drugačija. Olimpijske igre su zbog pandemije odložene. Čim se sport oporavio i kad se opet uspostavio sistem takmičenja, srpski sportisti obradovali su naciju medaljama, što pokazuje veliku odlučnost i želju da se ponovo takmiče pod zastavom svoje zemlje“, rekao je Maljković na atipičnoj svečanosti OKS.

Prvi čovek OKS je dodao da je ta organizacija u prethodnoj godini davala podršku sportistima i trenerima, da je „fokus“ na Olimpijskim igrama u Tokiju i onima koji će Srbiju predstavljati u Japanu, ali i da se gleda u budućnost.

Foto: Ilustracija, printscreen Youtube

„Vama je u okolnostima koje su vladale tokom prošle godine svakako bilo najteže. Nevidljivi protivnik vam je onemogućio da radite ono što najbolje znate. Sada ste vi bili u situaciji da navijate za naše lekare, sestre i ostale hrabre ljude iz zdravstvenog sistema, koji su verovatno i ne želeći to postali junaci. Verujem da ste zaslužili da vas današnji heroji podjednako snažno i iskreno bodre kada ponovo dodje vreme u Tokiju. Čuvajte svoje zdravlje, predano trenirajte i spremajte se za svetlo na kraju tunela, OI u Tokiju. Od vas samo očekujemo da date sve od sebe. Ako tako postupate, svi ćemo biti ponosni i zadovoljni“, kazao je Maljković.

Maljković je zahvalio vladi Srbije i sponzorima, uz reči: „Kaže se da je svako bogat onoliko koliko ima pravih prijatelja, a pravi prijatelji se pokažu u teškim vremenima“. Da podsetimo, najbolji sportisti prošle godine su Novak Đoković i Bobana Momčilović Veličković kojoj je nagrada dodeljena posthumno.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar