Foto Olimpijski komitet Srbije

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković će i naredne četiri godine obavljati tu funkciju, pošto je reizabran aklamacijom na Izbornoj skupštini kao jedini kandidat.

Maljković je dobio podršku 34 nacionalna granska saveza olimpijskih sportova.

„Na početku prvog mandata rekao sam da izbor za predsednika Olimpijskog komiteta Srbije za mene predstavlja veliku čast i krunu moje karijere u sportu. I danas, kada sam uz veliku podršku po drugi put izabran na jednu od najodgovornijih funkcija u srpskom sportu, osećam istu motivaciju kao i pre tri i po godine“, rekao je Maljković.

PROČITAJTE JOŠ:

Dodao je da je okružen pravim ljudima i saradnicima i opisuje kao privilegiju to što vodi te ljude i stoji na usluzi svim sportistima i njihovim savezima.

„Nastavljamo sa ozbiljnim radom i maksimalna priprema za Olimpijske igre u Tokiju je prioritet“, istakao je Maljković.

Što se tiče Izvršnog odbora Komiteta, izabrano je deset kandidata, a delegati su ih birali tajnim glasanjem u Skupštini.

Novi članovi OKS postali su: Veselin Jevrosimović, predsednik Srpskog atletskog saveza, Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, Mirko Nišović, predsednik Kajakaškog saveza Srbije, Viktor Jelenić, predsednik Vaterpolo saveza Srbije, Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Marija Desivojević Cvetković, predsednica Srpske triatlon unije, prof. dr Milovan Bratić, predsednik UO Džudo saveza Srbije, Nenad Petković, generalni sekretar Streljačkog saveza Srbije, Iva Popović, predsednica Saveza za sinhrono plivanje Srbije i Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije.

Maljković je predložio još troje članova Izvršnog odbora, pa su izglasani i Žarko Zečević, Ivana Mastilović i Danilo Cicmil.

Nadzorni odbor OKS će u narednom periodu činiti prof. dr Veroljub Dugalić iz Kajakaškog saveza, Aleksandar Matković iz Stonoteniskog saveza Srbije i Dušan Vulević iz Srpskog atletskog saveza. Đorđe Višacki će obavljati funkciju generalnog sekretara Komiteta.

Višacki se zahvalio Maljkoviću na poverenju i izrazio je nadu da će se OKS izboriti sa svim posledicama koje je čitavom sportu doneo virus korona.

Delegati su jednoglasno usvojili četvorogodišnji izveštaj o radu Olimpijskog komiteta Srbije, kao i plan rada za naredne četiri godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar