Foto: EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Vozač Mercedesa Valteri Botas osvojio je pol poziciju pred Veliku nagradu Austrije kojom konačno počinje šampionat Formule 1.

Finac je na stazi “Red Bul ring” za 12 hiljaditinki bio brži od timskoog kolege Luisa Hamiltona, koji je bio najbrži na sva tri slobodna treninga.

PROČITAJTE JOŠ

Trku će u nedelju iz drugog startnog reda početi Maks Verštapen (Red bul) i Lando Noris (Meklaren), iz trećeg Aleksander Albon (Red bul) i Serhio Perez (Rejsing point), iz četvrtog Šarl Lekler (Ferari) i Karlos Sajnc (Meklaren), iza njih Lens Strol (Rejsing point) i Denijel Rikardo (Reno)…

Inače, Svetska automobilska federacija (FIA) i Formula 1 su pre zvaničnog treninga objavile da posle prvog kruga testiranja, koje je obuhvatilo 4.032 osobe, uključujući vozače, članove timova i ostalo osoblje, nije bilo nijednog pozitivnog na koronavirus.

„Između petka, 26. juna, i četvrtka, 2. jula, 4.032 vozača, članova timova i pratećeg osoblja testirano je na koronavirusa. Među njima nijedna osoba nije pozitivna”, navedeno je u saopštenju.

Sa testiranjem će se nastaviti. Rezultati će biti objavljivani na svakih sedam dana, ali neće biti saopštavani specifični detalji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare