Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Vozač Mercedesa Valteri Botas ocenio je da je ovo bila jedna od njegovih najboljih trka u Formuli 1, kao i da mu je drago da je sve prošlo bez problema.

„Prošlo je dosta vremena, ali osećaj je dobar. Sa moje strane, to je bila jedna od najboljih trka koju sam ikad imao. Bolid je bio dobar u svim uslovima, imam poverenje u njega. Drago mi je što je jednom sve prošlo glatko“, rekao je finski vozač, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Botas je danas pobedio na trci za Veliku nagradu Turske, što mu je ujedno prva pobeda od trke u Rusiji prošle godine.

PROČITAJTE JOŠ...

U kišnim uslovima do drugog mesta došao je vozač Red Bula Maks Verstapen, koji je tako preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu, i sada ima šest bodova više od vozača Mercedesa Luisa Hamiltona.

„Nije bilo lako danas, staza je bila dosta klizava i morali smo da gledamo da štedimo gume, pa nismo hteli da pritiskamo. Činilo se da Botas ima bolji tempo i da je bolje štedeo gume, pa sam srećan što sam završio drugi“, rekao je on.

Treći je kroz cilj prošao još jedan vozač Red Bula Serhio Perez, koji je istakao da je imao „intezivnu trku, u kojoj je pobedio Hamiltona i Šarla Leklera iz Ferarija.

„Bila je to trka gde morate biti strpljivi, pritiskati u pravo vreme i dobro upravljati gumama. Zapravo nismo znali šta se dešava sa gumama. Danas je bilo teško njima upravljati“, dodao je on.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 vozi se u SAD, 24. oktobra, a do kraja sezone ostalo je još šest trka.

Bonus video: O dizanju Piksija u vazduh, bežanju Sliškovića, čuvanju Deja i „dozvoli za ubijanje“

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram