Borovčanin: Kosovski bokseri se nisu ni prijavili za Svetsko prvenstvo

Ostalo 25. okt. 202114:52
Podeli:
Nenad Borovčanin o bokserima Kosova na Svetskom prvenstvu
Nenad Borovčanin; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Predsednik Bokserskog saveza Srbije, Nenad Borovčanin, izjavio je da se kosovski bokseri nisu ni prijavili za Svetsko prvenstvo u Beogradu.

Borovčanin je odbacio navode o zabrani njihovog ulaska u centralnu Srbiju kao pokušaje „politizovanja sporta, zloupotrebe i manipulacije“.

„Tome u sportu nema mesta“, rekao je Borovčanin Tanjugu.

PROČITAJTE JOŠ

On je naglasio da takmičari sa Kosova nisu na spisku učesnika Svetskog prvenstva.

“Kosovo nije na spisku, učestvuju bokseri iz 103 države, tu Kosova nema, niti njihovih boksera. Nema ih zvanično na listi“, naveo je Borovčanin.

Naglasio je da je izuzetno ponosan što je Srbija ove godine domaćin Svetskog prvenstva.

„Pokazali smo da su Beograd i Srbija jaki, da možemo da pošaljemo pozitivnu sliku u svet. Nisu to samo događaji, gradi se infrastruktura, dobićemo trening centar. Ovo je tek početak razvoja sporta u Srbiji”.

On je otklonio i dilemu oko medalja objasnivši da su medalje sa mapom Srbije bez Kosova koje su se pojavile na društvenim mrežama – fotomontaža, i da su medalje originalne, od čistog zlata i srebra, sa mapom Srbije i da su finansirane od donacija.

Ministarstvo spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija prethodno je objavilo tvrdnje da je kosovski bokserski tim nezakonito sprečen da uđe u centralni deo Srbije.

Prištinska Koha Ditore objavila je da je od kosovske delegacije traženo je da dresove sa kosovskim obeležjima ostavi na administrativnom prelazu, što čelnici kosovske delegacije nisu prihvatili.

BONUS VIDEO Tadija Kačar o Svetskom prvenstvu u boksu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar