Nenad Borovčanin Foto: Video/Nova.rs

Bokserski savez Srbije pokrenuo je akciju besplatnih škola boksa, a inspiraciju su našli u činjenici da je boks u školama koji je bio višedecenijska tradicija u Velikoj Britaniji.

PROČITAJTE JOŠ...

„Krenuli smo sa upisom u školu boksa u celoj Srbiji koje su potpuno besplatne. Škola boksa osmišljena je tako da razvija snažne temelje sportskih i motivacionih veština. Naši programi za mlade pomažu u razvoju koordinacije, agilnosti, snage, brzine, timskog duha. Borimo se protiv negativnog uticaja vremena provedenog pred ekranima pozitivnim uticajem sporta. Živimo u vremenu koje sa sobom nosi mehur sa toksičnim sadržajem u vidu gojaznosti izazvane životom ispred ekrana, statičnosti, telesnog mrtvila koje eskalira kroz psihičku nestabilnost globalne publike“, rekao je predsednik BŠ Nenad Borovčanin.

Svi zainteresovani mogu pronaći klub u mestu gde žive na sajtu www.školaboksa.rs.

„Sve nedaće koje sam imao u životu, svi problemi i prepreke, jačali su me. Možda nećeš shvatiti u prvom trenutku kada se to desi, ali pesnica po zubima nekad može biti najbolja stvar koja ti se dogodila“.

U ringu nasilnici se uče poniznosti, slabi postaju jači, plašljivi nalaze hrabrost, lažna i iskrivljena slika života menja fabulu.

„Boksom stižemo do hrabrosti, tolerancije, strpljivosti, kritičnosti, doslednosti, iskrenosti, uvažavanjem koji grade karakter zdrave ličnosti, šampiona. To je naša misija, naš cilj i nećemo odustati od toga, vredeno i predano gradićemo put boksa koji nas uči da se branimo svakog trenutka, da je sport za sve, jer je plemenit i konstantno nas uči da u nama ima dobrih stvari“, zaključio je Borovčanin.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar