Trostruki šampion Evrope i sveta preminuo od posledica koronavirusa

Ostalo 01. dec. 202118:08 > 21:13
Podeli:
Borislav Bizu Foto: Facebook/Федерація каное України

Borislav Bizu, trostruki šampion Evrope i sveta u kanuu i jedna od najvećih nada ukrajinskog sporta, preminuo je u svojoj 25. godini od posledica koronavirusa.

Bizu je sredinom novembra bio pozitivan na testu, nakon čega je i hospitalizovan. Stanje se ubrzo pogoršalo, mladi kanuista je dobio sepsu, zbog čega je ubrzo i preminuo.

PROČITAJTE JOŠ...

Iako je imao samo 24 godine, Bizu je iza sebe ostavio veliki broj uspeha. Kanuom je počeo da se bavi 2008. godine, da bi samo dve godine kasnije postao juniorski šampion Ukrajine, a potom 2014. i šampion Evrope.

Od tog trenutka osvojio je još dva zlata, jedno srebro i šest bronzanih medalja, da bi 2016. godine debitovao i u konkurenciji seniora. Ipak, ubrzo je bio prinuđen da na neodređeno prekine karijeru jer mu je dijagnostifikovan lupus, autoimuna bolest, zbog čega je započeo i trenersku karijeru.

Od njega se oprostio veliki broj sportista, među kojima i zvanični Kanu savez Ukrajine:

„Borislav Bizu, veslač i jedan od najboljih sportista iz Ukrajine na međunarodnom nivou, preminuo je. On je 7. septembra proslavio svoj tek 24. rođendan…“, navedeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO Vuletić: Vazura je kumu za svadbu poklonio procenat od transfera igrača

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar