Foto: youtube.com

Petar Liješević, budvanski bokser i svetski vicešampion, dočekan je kao pobednik u svom rodnom gradu, po povratku iz Poljske.

PROČITAJTE JOŠ

Mnogi su Liješeviću zamerili što mu je draža stara zastava Crne Gore, trobojka Kraljevine Crne Gore (1910-1918), nego trenutna i zvanična državna zastava, zbog čega je bilo burnih reakcija.

Priređen je u Podgorici prvo veliki doček Liješeviću, koji je potom otišao u Budvu, gde je mama bila najponosnija na uspeh, slavlje je obeležila i pesma Danice Crnogorčević, „Veseli se srpski rode„.

Ta pesma bila je simbol litija i borbe protiv Mila Đukanovića, a Danica Crnogorčević već je bila počastvovana što njenu pesmu obožava Novak Đoković.

Sada je ona zapevana i u čast Liješevića, kome će kao 18-godišnjaku sigurno biti potrebno vreme da „sabere“ sve utiske posle burnih nekoliko dana.

„Želimo da se zahvalimo svima koji su nas istinski podržavali za vreme Svetskog prvenstva u Poljskoj i takođe onima koji su nas juče dočekali u Podgorici i Budvi. Najljubaznije molimo da uspeh našeg Petra Liješevića apsolutno niko ne poistovećuje sa političkim partijama. Petar je prosto ujedinio Crnu Goru i podigao boks na najveći nivo popularnosti, a naši bokseri su već bezbroj puta pokazali svoj istinski patriotizam prema svojoj zemlji i to na jedan jedini validan način, svojim delima. Sada svi kolektivno moramo imati razumevanja i pustiti našeg šampiona da ode na zasluženi odmor nakon kog će moći da nastavi put ka svojim snovima“, saopštio je njegov klub, Budva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram