Foto: BSS

Bokserska selekcija Srbije najuspešnija je na šampionatu Balkana sa 13 medalja - četiri zlatne, šest srebrnih i tri bronzane.

Prvi put posle 30 godina Srbija je osvojila zlatne medalje, u konkurenciji 16 selekcija, dok je srpski reprezentativac Vladimir Mirončikov proglašen za najboljeg boksera šampionata.

U muškoj konkurenciji osvojeno je sedam medalja, šest u ženskoj, od toga po dve zlatne kako kod jačeg pola (Nemanja Gavrilović u kategoriji do 60 kg i Mirončikov do 80 kg), tako i kod dama (Aleksandra Rapaić 69 kg i Nina Radovanović 51 kg).

PROČITAJTE JOŠ

Mladi Gavrilović je pokazao da njegovo vreme tek dolazi i da izrasta u sjajnog borca. Sjajnom partijom u finalu pobedio je favorizovanog rivala iz Albanije Krenara Zanelija, koji je imao i dve profi borbe u dosadašnjoj karijeri.

Nakon briljantne partije Gavrilovića, usledio je i bljesak Mirončikova koji je pobedio rivala iz Hrvatske, domaćina Mateja Uremovića od kojeg je bio bolji u sve tri runde i poneo naziv najboljeg boksera prvenstva.

Zlatni srpski momci sa Balkanijade 2021. već sada potvrđuju da od njih možemo mnogo očekivati na Svetskom prvenstvu u Beogradu krajem oktobra meseca.

U muškoj konurenciji osvojena su i tri srebra: Rade Joksimović u kategoriji do 52 kg, Veljko Gligorić (56 kg) i Vladan Babić (+ 91 kg), kao i bronze Sandro Poletan 75 kg i Džejlan Toskić 69 kg.

Srebro u ženskoj konurenciji osvojile su Sandra Maran do 48 kg, Jelena Janićijević 64 kg i Natalia Šandrina 60 kg, dok je bronzu osvojila Snežana Šiljković do 54 kg.

Kako se navodi u saopštenju BSS, selektori Srbije Milan Piperski (muška) i Mirko Ždralo (ženska) mogu biti izuzetno zadovoljni, Srbija je pokazala da je posle dosta godina postala sila na Balkanu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar