Sandro Poletan (u crvenoj opremi); Foto: Bokserski savez Srbije

Pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu počelo je u sredu u Smederevu, uz učešće 50 takmičara i 13 takmičarki.

Prvi put u istoriji pobednici će zaslužiti stipendiju Bokserakog saveza, a takmičenje je ujedno i izborno za reprezentaciju.

Finale je na programu u subotu.

Istovremeno, Disciplinska komisija Bokserskog saveza Srbije (BSS) suspendovala je na dve godine funkcionere Loznice, koji su povukli ekipu u majstorici finala Superlige protiv Radničkog iz Beograda.

Na isti rok suspendovane su sudije sa meča finala između Aleksandra Gligorića i Semiza Aličića, zbog odluke u korist Gligorića.

„Na osnovu datih izjava i uzimanja u obzir materijalnih dokaza povodom napuštanja sportskog događaja u Smederevu, na finalu Superlige Srbije u boksu za sezonu 2019/2020, a na osnovu Zakona o sportu kao i Disciplinskog pravilnika, Disciplinska komisija Bokserskog saveza Srbije donela je jednoglasnu odluku da se članovi BK Loznica, Aleksandar Risimić, Milan Marković i Rade Jovanović, suspendiju uz Bokserskog saveza Srbije na period od dve godine“, navodi se u saopštenju.

Takođe, nakon prijave podnete od strane Marjana Cvetkovića, direktora Bokserske lige Srbije, a povodom bodovanja na finalnom meču između Gligorića i Aličića, gde je pobedu 2:1 odneo Gligorić, a nakon revizije pomenutog meča na sastanku održanom 24. oktobra, gde su domaće sudije glasale 16:3 u korist Semiza Aličića, kao i međunarodne sudije 3:0 u korist takmičara Loznice, Disciplinska Komisija donela je i odluku da se sudije Aleksandar Vučićević i Miloš Danilović suspenduju na period od dve godine, od dana donošenja odluke.

Protiv ovih rešenje moguća je žalba stalnom Arbitražnom sudu Olimpijskog komiteta Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar