Flojd Mejveder
Foto: EPA-EFE/KIYOSHI OTA

Flojd Mejveder bi 5. juna trebalo da se vrati u ring, a za protivnika će imati poznatog jutjubera Logana Pola.

Ovaj meč je bio prvobitno bio zakazan za 20. februar, ali je odložen na neodređeno zbog koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ

Još uvek nije poznato gde će biti održan, ali je Mejveder sam objavio da u obzir dolazi samo pet lokacija i sve su u Sjedinjenim Američkim Državama.

Najveće šanse se daju Las Vegasu, koji je često bio poprište takvih spektakularnih mečeva, a egzibicija bi mogla da bude održana i u Los Anđelesu, Majamiju, Dalasu ili Atlanti.

Kako prenosi „The Athletic“, postoje određeni uslovi pod kojima će moći da boksuju, pa 43-godišnji Mejveder ne sme da bude teži od 72,5 kilograma, dok njegov rival Pol ne sme da ima više od 86. Uz to je Logan i 15 centimetara više od rivala.

Još uvek nije poznato koliko će novca zaraditi dva boksera, ali se procenuje da je u pitanju astronomska svota. Prve prognoze govore da će prihodovati najmanje 100 miliona dolara. Kako prenosi američki „TMZ“, Mejvederov tim bi želeo da se meč održi u Majamiju.

Mejveder je i ranije učestvovao na sličnim egzibicijama (protiv Konora Mekgregora), kada je samo od jednog meča zaradio 223 miliona evra.

Kada se na sve to doda da je nedavno objavio da mu je telo već dovoljno izmučeno, da ne zaslužuje nove borbe i da će u ring samo ukoliko može da zaradi pola milijarde dolara, očekuje se da prihodi od ovog sureta budu astronomski.

Ne samo da će se naplaćivati ulazak u dvoranu (ukoliko bude dozvoljeno) i TV prava, već se očekuje da meč bude direktno „strimovan“ preko neke platforme, a prenos meča će se posebno naplaćivati.

Pomenuti američki jutjuber u „bokserskoj karijeri“ ima tri meča, a dva puta rival mu je bio kolega KSI iz Britanije. U prvom meču bilo je nerešeno, dok je drugi pripao Britancu i obojica su zaradila ogroman novac od tih borbi.

Krajem novembra je ukrstio rukavice i sa bivšim NBA igračem Nejtom Robinsonom.

Mejveder je bio svetski prvak u pet težinskih kategorija (superpero, lakoj, superlakoj, velter i supervelter kategoriji). U profesionalnoj karijeri pobedio je u svih 50 duela, od čega je 27 mečeva dobio nokautom.

Podsetimo, Džejk Pol, mlađi brat Logana, nedavno je nokautirao Bena Askrena, bivšeg MMA šampiona.

Borba je trajala manje od jedne runde, a mnogi su posumnjali u regularnost i pobedu jutjubera.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar