Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Vest da je Bobana Momčilović Veličković izgubila životnu bitku u 30. godini potresla je sportsku javnost.

Srpska streljašica rođena 25. januara 1990.godine u Boru, a streljaštvom je počela da se bavi sa devet godina u rodnom gradu gde bila je članica kluba Bor 030.

Olimpijski komitet: Tragična smrt jedne od najboljih

Prvu medalju na velikim međunarodnim takmičenjima osvojila je 2007, na Evropskom prvenstvu u Dovilu gde je izborila bronzu vazdušnim pištoljem u juniorskoj konkurenciji.

PROČITAJTE JOŠ

Vrlo brzo dokazala je veliki potencijal, pa je za seniorsku reprezentaciju debitovala još kao juniorka.

U seniorskom debiju na najvećim takmičenjima, na šampionatu Evrope u Merakeru 2010. postala je šampionka Evrope vazdušnim pištoljem. Isti uspeh ponovila je i na EP u Vierumaekiju 2012, kao i ove godine na Evropskom šampionatu u Vroclavu.

Jedna od najboljih svetskih takmičarki pištoljem u 21. veku, na Evropskim prvenstvima vazdušnim oružjem održavala je kontinuitet visokih plasmana i godinama dokazivala da pripada elitnom krugu strelaca.

Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Na gotovo svakom šampionatu Starog kontinenta borila se za medalju gađajući vazdušnim pištoljem. Od svog debija u seniorskoj konkurenciji 2010, u jedanaest učešča, čak osam puta plasirala se u finalni deo takmičenja, među osam najboljih. Osvojila je četiri medalje, jer sem sa tri zlata okitila se i jednom bronzom, u Đeru 2018.godine.

Na Olimpijskim igrama učestvovala je dva puta, u Londonu 2012. i Rio de Žaneiru 2016. Pre četiri godine na OI u Riju osvojila je sedmo mesto vazdušnim pištoljem.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare