Foto: Ilustracija, printscreen Youtube

Olimpijski komitet Srbije izabrao je najbolje sportiste u 2020. godini i ta priznanja dobili su Novak Đoković i Bobana Momčilović-Veličković.

Bobana je prošlog juna preminula posle zdravstvenih komplikacija, nekoliko nedelja nakon porođaja, a OKS je saopštio da će nagrade namenjene najboljim mladim sportistima ubuduće nositi njeno ime.

PROČITAJTE JOŠ:

Momčilović-Veličković je uz Damira Mikeca prošle godine bila najbolja strelkinja Srbije i napustila nas je kao osvajačica zlatne medalje sa Evropskog prvenstva.

Jasna Šekarić je dobila priznanje kao najbolji trener, vodeći Bobanu do medalje u Vroclavu u disciplini na deset metara pištoljem.

Đoković je prošlu godinu šesti put završio na prvom mestu ATP liste, čime se izjednačio sa Pitom Samprasom. Osvojio je svoj osmi Grend slem trofej u Australiji (17. ukupno), potom i Masterse u Sinsinatiju i Rimu, a uz to je pobedio i na turniru u Dubaiju.

Bio je finalista Rolan Garosa gde je izgubio od Rafaela Nadala, dok je na US Openu ispao diskvalifikacijom. On je i prošle godine bio nosilac istog priznanja, s tim što je u ženskoj konkurenciji tada dobila odbojkašica Tijana Bošković.

Inače, prvi nosilac priznanja koji nosi ime Bobane Momčilović-Veličković je mladi hokejaš Matija Dinić, koji je osvojio prvu medalju za Srbiju na Zimskim olimpijskim igrama u hokeju tri na tri.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar