Bobana
Jelena i Zorana Arunović, Bobana sa poslednjom medaljom i Jasna Šekarić, na EP u Vroclavu 2020; Foto: Privatna arhiva

Na današnji dan, pre godinu dana, napustila nas je naša sjajna strelkinja i olimpijka Bobana Momčilović Veličković (1990-2020).

„Godinu dana tišine je iza nas. Šampioni su večni“, tako je Olimpijski komitet Srbije podsetio na tragediju koja je pogodila naš sport.

Bobana Momčilović Veličković izgubila je životnu bitku u 30. godini i taj 21. jun 2020. zauvek će ostati u sećanju kao jedan od najtužnijih dana u srpskom sportu.

PROČITAJTE JOŠ

Neopisiva tuga i neverica, ne samo u njenoj porodici ili kod njenih bližnjih, već i kod onih koji je nisu lično poznavali, jer otišla je prerano naša Boba. Velika carica, prava šampionka, ne samo u sportskom smislu, pa je veliki broj nas i njih skoro svako) mogao da je nazove „svojom“.

Bila je neponovljiva, volela je životinje i cveće, volela je da kuva, obožavala je svoj Bor u kojem je živela, radovala se svemu što ju je čekalo sa porodicom, ali i na sportskom planu.

Prvu medalju na velikim međunarodnim takmičenjima osvojila je 2007. na Evropskom prvenstvu u Dovilu gde je izborila bronzu vazdušnim pištoljem u juniorskoj konkurenciji.

Vrlo brzo dokazala je veliki potencijal, pa je za seniorsku reprezentaciju debitovala još kao juniorka. Bila je i trostruka evropska šampionka.

„Bila je totalno atipična, nije bila baksuz, što je danas teško“, ispričala nam je u velikoj ispovesti Jelena Arunović, neposredno posle tragedije, koja je deceniju i po poznavala Bobanu, ne samo kao njen trener.

OKS je saopštio da će nagrade namenjene najboljim mladim sportistima ubuduće nositi Bobanino ime, a prvi nosilac tog priznanja je mladi hokejaš Matija Dinić, dok je ona posthumno proglašena za najbolju sportistkinju u 2020.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar