Foto: Starsport / Pedja Milosavljevic

Kreću prve borbe u Ligi nacija.

Selektor srpskih odbojkašica Danijele Santareli saopštio je spisak igračica koje će početi takmičenje u Ligi nacija u Ankari od 31. maja do petog juna.

PROČITAJTE JOŠ:

Reprezentacija Srbije putuje u nedelju u Tursku, a Santareli je izdvojio 14 odbojkašica.

Kapitenka tog tima će biti Ana Bjelica, koja je istakla da joj je to odgovornost, čast i privilegija.

„Svaka odigrana utakmica za reprezentaciju je za mene bila velika čast. I ovog puta je, uspeću da povedem ove mlade devojke, ali tu je i jedna od starijih Bojana Drča, koja se vratila i koja će mi sigurno pomoći. Srećna sam što ćemo biti kompletniji u ovom prvom vikendu, što je Bojana tu, što ćemo opet biti svi zajedno. Vratila se i Jovana Stevanović, biće to jedno dobro i zanimljivo takmičenje. Daćemo sve od sebe da ostvarimo najviše ciljeve“, rekla je Bjelica, a preneo Odbojkaški savez Srbije.

Ona će u Ankari predvoditi tim protiv Belgije prvog juna (14.30), protiv Tajlanda drugog juna (12.00), Bugarske trećeg juna (12.00) i protiv Holandije petog juna (15.00).

Foto: Starsport / Pedja Milosavljevic

Druga nedelja u Ligi nacija se igra od 14. do 19. juna u Braziliji i tada će naš nacionalni tim igrati protiv Italije, Turske, Južne Koreje i Brazila.

Treća nedelja je na programu od 28. juna do trećeg jula i tada se u Kalgariju igraju mečevi protiv Nemačke, Sjedinjenih Država, Kanade i Japana.

Seniorke Srbije u Ligi nacija 2022. neće u grupnoj fazi igrati sa Kinom, Dominikanskom Republikom i Poljskom.

Na Finalnom turniru će igrati 8 reprezentacija, a takmičenje počinje od utakmica četvrtfinala. Finalni turnir u konkurenciji odbojkašica odigrati od 13. do 17. jula u Ankari.

Kompletan tim za Ligu nacija:

Tehničari: Bojana Drča (Crvena zvezda) i Slađana Mirković (Alba Blaž)

Korektori: Ana Bjelica (Valefolja) i Jovana Zelenović (Jedinstvo iz Stare Pazove)

Libera: Teodora Pušić (Drezdner) i Sanja Đurđević (Ub)

Blokeri: Jovana Stevanović (Busto Arsicio), Maja Aleksić (Volero Le Kane), Jovana Kocić (Alba Blaž) i Jelena Delić (Crvena zvezda)

Primači: Brankica Mihajlović (bez kluba), Katarina Lazović (Monca), Sara Lozo (Proton Saratov) i Jovana Mirosavljević (Železničar iz Lajkovca).

BONUS VIDEO – Gerić: Moramo da mislimo svojom glavom!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar