Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY

Ričard Šerman, nekadašnja odbrambena zvezda Sijetl Sihoksa i San Francisko Fortinanjersa, uhapšen je nakon krajnje bizarnog incidenta.

Šerman je prošle srede u gradu Redmond u američkoj državi Vašington napravio nekoliko prekršaja zbog kojih bi mogao da bude poprilično ozbiljno kažnjen. On je, naime, prvo izazvao saobraćajnu nezgodu kada je vozilom naleteo na betonski stub.

PROČITAJTE JOŠ...

Nekadašnji član Sijetlove defanzivne linije poznate pod nadimkom „Legion of Boom“ je potom put ka svojoj destinaciji nastavio peške. Kada je stigao na željeno mesto, navodno je pokušao da provali u kuću u kojoj se u tom trenutku nalazila porodica njegove supruge. Kada nije uspeo da uđe u kuću, Šerman je otišao.

Klupko je počelo da se razvija kada je policija naišla na napušteno vozilo registrovano na Šermana, da bi ubrzo potom usledila i prijava od strane porodice. Sportista je ubrzo pronađen, priveden, a u policijskoj stanici je ustanovljeno da je prilikom incidenta doživeo nekoliko povreda zbog kojih je bilo potrebno da bude podvrgnut intervenciji lekara.

Ubrzo se oglasila i asocijacija igrača američkog fudbala, koja je saopštila da su svesni svega što se desilo, te će odluku o budućnosti Šermana u ovom telu, čiji je on inače potpredsednik, doneti kada bude završena istraga. Sa druge strane, svoju istragu je pokrenuo i NFL, u kom inače vlada nulta tolerancija na bilo kakve ispade koji mogu da budu okarakterisani kao fizičko nasilje. Tako je trkač Dalas Kaubojsa Ezikel Eliot bio suspendovan na četiri meča zbog nasrtaja na tadašnju devojku, i to godinu dana pošto se napad dogodio, trkač Adrijan Piterson je kažnjen sa godinu dana zabrane igranja zbog fizičnog nasrtaja na svoje dete.

Šerman je trenutno slobodan agent.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar