Ivan Basara; Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Vaterpolisti Crvene zvezde poraženi su od Mladosti iz Zagreba sa 9:8 u meču poslednjeg, 3. kola druge faze kvalifikacija za Ligu šampiona na krajnje bizaran način.

Trenutak odluke dogoio se na 36 sekundi pre kraja meča, kada je Vuk Milojević zaradio isključenje. Došao je Zvezdin igrač do „kućice“ za isključene igrače, sačekao kraj napada i vratio se u igru, a njegovi saigrači krenuli u poslednji napad na meču.

PROČITAJTE JOŠ...

Ipak, on je potrajao samo nekoliko sekundi pošto je sudija prvo prekinuo igru, da bi potom pokazao na peterac u korist domaćeg sastava. Razlog za najstrožu kaznu bio je povratak Milojevića u igru, s obzirom na to da je prethodno zaradio tri lične greške, zbog čega je i isključen iz daljeg toka utakmice.

Precizan sa pet metara bio je Darko Rakovac i doneo svom timu pobedu vrednu prolaska dalje. Prethodno, Zvezda je tokom većeg dela meča diktirala dešavanja, imali vođstvo 4:2, domaći su serijom od tri gola došli do 5:4, nakon čega se igralo gol za gol sve do same završnice, kada je Veljko Tankosić zatresao mrežu rivala za 8:8.

Na kraju, crveno-beli se u Beograd vraćaju sa skorom 2-1 nakon pobeda nad Monpeljeom i Apolonom, odnosno poraza od Mladosti, što je bilo dovoljno za prvo mesto. Na drugom su kvalifikacioni turnir završili upravo Zagrepčani, ispred Monpeljea i Apolona.

Zvezdu do Lige šampiona očekuje još jedan korak, i to u vidu baraža u kom će kao prvoplasirane ekipe učestvovati mađarski Solnok, Breša i Jadran, dok će od drugoplasiranih timova put ka Ligi šampiona tražiti Savona, Mladost iz Zagreba, OSC iz Budimpešte i Barselona.

Zvezdu je sa dva gola predvodio Ivan Basara, dok su po jedan postigli Veljko Tankosić, Bonaj Đurđić, Gavril Subotić, Vuk Milojević, Stefan Pješivac i Marko Radović. Sa druge strane, pet golova je dao Marko Dašić, dva Dario Rakovac, dok su po jednom mrežu pogađali Franko Lazić i Ivan Vrbnjak.

BONUS VIDEO Tucak: Bez pomoći države nema novog Đokovića, Filipovića, Rađe, Modrića

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare