Biković navukao rukavice, zbog boksa će opet „cvetati tikve“

Ostalo 19. nov. 202016:09
Podeli:
Miloš Biković je Ljuba Vrapče, Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Čuvena predstava Beogradskog dramskog pozotišta "Kad su cvetale tikve", koja govori o mladom bokseru čiji lik tumači Miloš Biković, biće putem "lajv strima" direktno prenošena 24. decembra u sklopu promocije plemenite veštine u Srbiji i Rusiji.

Nesvakidašnji poduhvat najavili su direktor BDP Jug Radivojević, glavni glumac Miloš Biković i predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

PROČITAJTE JOŠ

„Sedmu godinu zaredom BDP igra nadaleko čuvenu predstavu Dragoslava Mihajlovića, u režiji Bobana Skerlića, sa Bikovićem u glavnoj ulozi. Jedna od glavnih tema je boks i mi smo u saradnji sa Bokserskim savezom Srbije i Ruskom bokserskom federacijom, dogovorili da ovo bude uvod za Svetsko prvenstvo u Beogradu“, rekao je Radivojević.

Prema njegovim rečima, 24. decembra od 18 sati biće emitovan „lajv strim“ predstave, veliki produkcioni poduhvat sa 19 kamera i reportažnim kolima.

„Ovo je nastavak priče koju smo pokrenuli tokom vanrednog stanja, promocija TVBDP, prve regionalne pozorišne televizije, koja bi trebalo da krene sledeće godine. Predstava ‘Kad su cvetale tikve’ je lična karta BDP i u njoj sem Bikovića igra jos 33 glumaca“, istakao je Radivojević.

Borovčanin se zahvalio BDP i Bikoviću i podsetio da je Beograd bio domaćin Svetskog prvenstva u boksu pre 42 godine.

„Taj šampionat je obeležio sport u nekadašnjoj Jugoslaviji. To je bio period kad se glavni junak ove predstave javljao iz Švedske i sećao svoje mladosti. Pre sedam godina sam bio ovde na predstavi i bez dileme ovo je najomiljenija knjiga i predstava svakog boksera. Sledeće godine je Svetsko prvenstvo ponovo u Beogradu, ponovo će ‘cvetati tikve’, boks ponovo postaje deo naše kulture“.

Borovčanin dodaje, kao što su nekada pored ringa bili velikani našeg glumišta kao što su Dragan Nikolić i Pavle Vuisić, sada je tu Biković.

„Ovo je veliki povratak boksa i velika stvar za popularizaciju boksa među mladima, naročito dece iz socijalnih sredina kao što je bio Ljuba Sretenović kome je boks pomogao da izađe na pravi put. Pridružuju nam se Rusi, oni će nam pomogati, tako povezujemo ne samo boks i umetnost, nego i dva naša naroda“, poručio je Borovčanin.

Biković, koji je izuzetno popularan i u Rusiji, istakao je da mu je drago što je predstava „Kad su cvetale tikve“ ušla u osmu godinu, što su sale i dalje pune i što je publika overila uspeh svojim novim dolaskom.

„Malo su se poklopile zvezde, osim što imamo predstavu imamo i Svetski šampionat u boksu, a imamo i mogućnost da predstavu emitujemo i u Rusiji, ali i širom sveta, od Vladivostoka do Los Anđelesa. Titlovaćemo predstavu na engleski i ruski, očekujem gledaoce iz Rusije, koji su i ranije dolazili, menjali dva leta. Očekujem da ovo bude proboj srpske pozorišne kulture na rusko područje. Boks je plemenit sport, uči vas kako da budete jaki, zdravi, ali i kako da svoje agresivne porive kanališete“, istakao je Biković.

Prodaja karata počinje 25. novembra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar