Foto: EPA-EFE/ANDERS WIKLUND

Plate igrača u rukometnoj Bundesligi koje čine otprilike dve trećine troškova klubova, biće smanjene u značajnom procentu.

„Ne treba da znate matematiku dobro, da biste shvatili da planirani ponovni start neće biti kao pre krize. Moramo da smanjimo troškove“, rekao je za „Frankfurte algejamjne cajtung“, generalni direktor rukometne Bundeslige (HBL) Frank Bohman.

Klubovi HBL za plate izdvajaju trenutno 65 odsto od budžeta. a u drugoj diviziji je taj procenat čak veći, ide do 70 odsto.

PROČITAJTE JOŠ

„Igrači i treneri će morati da naprave ustupke, kako bi klubovi opstaliopstanka klubova “, rekao je Bohman, dodajućid a će klubovi pored nižeg prihoda od karata zbog igranja mečeva pred praznim tribinama, morati da se bore i sa smanjenim prilivima od sponzora.

Za razliku od hokejaške Bundelige (DEL) koja je dogovorila sa igračima o smanjenju plata za 25 odsto u narednoj sezoni, rukometna bi veće rezanje troškova.

„Razumem njihovu potrebu, 25 odsto je realna vrednost, ali će u nekim slučajevima kod nas odricanja biti značajno veća. Dakle, boleće, biće i teških razgovora. Međutim, istovremeno, mora da se osigura da se igračima odmah omogući povećanje u slučaju pozitivnog finansijskog razvoja. Preporučio bih klubovima da pregovore vode što je moguće transparentnije. Otvorite svoje knjige i tada će igrači razumeti. Siguran sam u tom“, završio je Bohman.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar