Bokseri u kampu Bokserskog saveza Srbije
Foto: Bokserski savez Srbije

Bokserski savez Srbije (BSS) organizovao je besplatne kampove za takmičare i trenere na Paliću, Zlatiboru i Vlasinskom jezeru.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je saopšteno, u organizaciji BSS realizovan je značajan projekat za srpski boks. Nakon višemesečne pauze izazvane pandemijom koronavirusa, usledio je pad intenziteta oboljenja što je otvorilo mogućnost povratka na teren svih sportista, pa i boksera.

Iako se većina boksera trudila da održava formu trenirajući kući ili na otvorenom, prava forma i vrhunska spremnost za izlazak u ring jedino se mogu postići ozbiljnim trenažnim procesom, koji je upravo organizovao i omogućio BSS kroz četiri besplatna kampa Omladinske škole boksa.

Kampovi su okupili preko 350 učesnika (bokseri i treneri) sa ciljem da se srpska boks armada vrati u željenu formu, ali i edukuju akteri i to besplatno.

Bokseri u kampu Bokserskog saveza Srbije
Foto: Bokserski savez Srbije

Bokserski savez Beograda predvođen koordinatorom Draganom Dimićem i Bokserski savez Vojvodne na čelu sa koordinatorom Milanom Piperskim, besplatni kamp BSS za takmičare i trenere održali su na Paliću.

Bokserski savez Šumadije i Pomoravlja (koordinator Miodrag Milić) spremao se na Zlatiboru, dok je četvrti kamp održan na Vlasinskom jezeru i u njemu je učestvovao Bokserski savez Jugoistočne Srbije (koordinator Ninko Milenković).

Učesnici ovih kampova imali su priliku ne samo da bruse formu za povratak u ring, nego i da nauče, odnosno usavrše osnove boksa: gard, kretanje, brzinu, snagu, izdržljivost, izvođenje udaraca i osnovne kombinacije bokserske tehnike, kao i vežbe za razvoj motoričkih sposobnosti značajnih za boks.

Pored pravilnog sportskog i telesnog razvoja, razvoj ličnosti i stvaranje timskog duha jedna je od prednosti ovih kampova, u okviru kojih sportisti kreiraju i neverovatnu energiju.

Bokseri u kampu Bokserskog saveza Srbije
Foto: Bokserski savez Srbije

„Plemenita veština u Srbiji je na pravom putu, šampionskom putu koji će narednih godina iznedriti asove o kojima će se pričati. Od samog početka naš plan je bio da nam sale za trening budi pune dece i mladih od kojih ćemo stvarati dobre ljude i bokserske šampione“, rekao je Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije.

Kampovi Olimpijske škole, po njegovim rečima, imaju za cilj usavršavanje veštine boksera, kao i edukaciju trenera koji će stvarati šampione sa prepoznatljivim srpskim stilom boksovanja.

„Svi učesnici kampa su zadovoljni zato ćemo ovakvu praksu rada nastaviti ubuduće. Naredni plan nam je da i bokserske klubove uključimo u organizaciju kampova – radionica na određene teme u lokalu. Rad, rad i samo rad dovodi do željenog rezultata i cilja, do stvaranja šampiona, to je put kojim koračamo i sa kojeg nećemo skrenuti“, zaključio je Borovčanin.

Bonus video 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar