Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Grad Beograd biće domaćin naredna tri završna turnira u Ligi šampiona za vaterpoliste, saopštio je LEN.

Glavna organizacija za evropski vaterpolo na svom zvaničnom sajtu istakla je da je prihvatila predlog Novog Beograda da naredna tri izdanja završnog turnira Lige šampiona budu održana u Beogradu, počev sa turnirom kojim će biti okončano takmičenje za sezonu 2020/2021.

PROČITAJTE JOŠ...

Prema sporazumu koji je postignut, ekipa koju sa klupe predvodi Vladimir Vujasinović će 2022. i 2023. godine ujedno biti i učesnik samog turnira, nezavisno od kvalifikacija.

Takmičenje koje će okupiti najboljih osam selekcija Evrope biće održano na bazenu 11. april ove godine pred praznim tribinama, dok će odluka o tome da li će naredna dva biti igrana pred navijačima biti doneta na osnovu situacije sa pandemijom koronavirusa u tom trenutku.

Beograd je poslednji put domaćin završnog turnira Lige šampiona bio 2013. godine, kada je Crvena zvezda osvojila titulu pobedom nad Jugom u finalu 8:7.

Završni turnir ove godine će biti održan od 3. do 5. juna, a mesto među ekipama koje će se naći na završnom turniru zasad su, tri kola pre kraja kvalifikacija, obezbedili italijanski Pro Reko i Breša, mađarski Ferencvaroš, dubrovački Jug, kao i španska Barseloneta.

Za preostala tri mesta bore se Olimpijakos iz Grčke, francuski Marselj, nemački Špandau i italijanska Ortiđa u grupi A, odnosno nemački Hanover, Jadran iz Herceg Novog i Dinamo iz Tbilisija u grupi B.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar