Plivačica otkrila nove katastrofe u renoviranju bazena na SPENS-u

Ostalo 27. jan. 202214:21 > 14:28
Podeli:
Foto: Promo

Mina Mastilović, plivačica, napisala je autorski tekst o svemu što se dešava u Novom Sadu sa čuvenim bazenom SPENS.

Na portalu Swim-on.rs, objavljen je njen upečatljivi autorski tekst uz biografiju, povodom činjenice da već predugo bazen ne funkcioniše – milioni su bačeni na renoviranje koje je rađeno sa velikim greškama, pa je novi novac ulagan u sređivanje.

PROČITAJTE JOŠ

Tekst plivačice Mine Mastilović prenosimo u celosti.

"Kada je u 18. veku Potemkin hodao Rusijom i “izmišljao nepostojeće” teško da je mogao i da zamisli da će se tri veka kasnije ta njegova sela praviti i u Srbiji. Ali avaj…

Nakon više od dve godine čekanja i protraćenih miliona iz budžeta, pre nekoliko dana otvoren je bazen na Spensu. Jedini bazen olimpijskih dimenzija u Vojvodini “spreman je za upotrebu građana i takmičara”, tako bar stoji u saopštenju. Ono što je stvarno stanje na terenu je da će bazen, makar bez većih prepreka, koristiti samo ovi prvi.

Bazen na Spensu, do daljenjeg, neće moći da se koristi za održavanje takmičenja jer je u gradnji napravljeno nekoliko propusta. Bazen naime nema odgovarajuće “rupe” za postavljanje takmičarskih staza. Takođe, ni malo jeftini, startni blokovi stoje ali samo za slikanje, jer zbog podnog grejanja trenutno ne mogu biti montirani na pločice.

Staze, doduše, mogu biti postavljene po širini, na 25 metara, ali sa tih strana takođe nema startnih blokova.

Malo je reći da su sportski radnici, treneri i plivači šokirani završenim bazenom. Svi su naravno srećni što posle dve godine guranja na Klisi imaju makar prostor za trening ali ono što je svima jasno je da Novi Sad nije pokazao nikakvu stručnost a ni zainteresovanost za obezbeđivanje sportskih uslova deci koja su i za dve godine bez bazena svoj grad predstavljala u najboljem svetlu", navodi Mina.

U njenoj bogatoj biografiji navodi se da je uz plivačke uspehe došla i do diplome na Pravnom fakultetu, ujedno je i trener plivanja.

"Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici", navodi se u njenoj biografiji.

BONUS VIDEO Nova.rs ispred hotela u kome je Novak Đoković bio zatočen