Žikica Babović: Foto: Printscreen/Nova.s

Gost u jutarnjem programu Nova S - "Probudi se", bio je urednik sportske rubrike portala Nova.rs Žikica Babović, koji je pričao o aktuelnim sportskim temama.

Goruća, ona najbolnija, svakako je bio neuspeh fudbalera Srbije jer ni posle 20 godina nisu izborili plasman na Evropsko prvenstvo.

Jednostavno, kada izgubite od Škota, makar to bilo na penale, pa još na svom terenu, jasno je da vam nije mesto na završnom turniru. Babović je pokušao da objasni zbog čega je to tako i šta je ključni razlog za debakl.

PROČITAJTE JOŠ

„Ne verujem da je iko očekivao da će se tako razvijati stvari, ali to su naši fudbaleri. Kada su izašli protiv Škota na teren nisu delovali kao ekipa, nisu ličili ni na šta. Prvih 10 minuta kada smo mi u redakciji gledali meč, imali smo utisak da gledamo pogrešan meč. Srbija se branila, fudbalera nije bilo na terenu, kao da je igrala neka druga reprezentacija u odnosu na ono polufinale sa Norveškom. Problem je u tome što nama na naplatu dolaze dugovi, jer se generalno u našem fudbalu loše radi. Loš izbor sudija, loša liga, nepravovremen izbor selektora. Kada sve to skupite na gomilu, naravno da će račun doći na naplatu“, objasnio je Žikica, dodajući da Srbija na velikim takmičenjima uvek navija za nekog drugog, a da će ovaj put to biti Severna Makedonija, koja je izborila istorijski plasman na Evro zahvaljujući vremešnom Goranu Pandevu.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Osim o fudbalerima, Babović je gostujući u „Probudi se“, kada su sportska dešavanja u pitanju, pričao o Novaku Đokoviću i završnom mastersu u Londonu, ali i o ispadu Milice Dabović na društvenim mrežama, koji su mnogi okarakterisali kao rasistički ispad.

Podsetimo, nekadašnja kapitenka košarkašica Srbije koja je osvojila Evropsko prvenstvo, ostavila je komentar na Tviteru u kojem je navela da je šokirana odlukom selektorke Marine Maljković da među „orlice“ pozove Amerikanku Ivon Anderson koja je, inače, tamne puti.

„Ja mislim da je to nespretna reakcija. Ne želim da verujem da je bilo ko kod nas rasista. Naročito ne neko ko se bavi sportom. Bez obzira na Miličine statove, ona je aktivna na društvenim mrežama i ne želim da verujem da je u toj rečenici bilo loše namere. Mislim da između nje i selektorke postoji neki problem“, poručio je Babović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar