Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Odbojkaši Srbije protiv Belgije počinju Evropsko prvenstvo, a nastup je za Nova.rs najavio Aleksandar Atanasijević.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija brani evropsku titulu, osvojenu na spektakularan način 2019. u Francuskoj, ali ovaj put neće biti lako doći do samog trona.

Konkurencija je velika i veliki broj timova je izjednačenog kvaliteta, a prvi meč Srbija u Poljskoj igra protiv Belgijanaca, u četvrtak od 20.30.

Srbija je u grupi još sa Grčkom, Poljskom, Portugalijom i Ukrajinom, dugo se spremala za ovaj turnir, nije bilo učešća na Olimpijskim igrama i sve je bilo podređeno Eurovoleju.

„Sigurno je ovo najvažniji več, jer je to najteža provera u poslednjih mesec i po dana, s obzirom da smo prijateljske igrali protiv Ukrajine i Bugarske, u ovom trenutku, Belgija je za nijansu jača. Eventualnom pobedom bismo otvorili vrata osmine finala, kasnije i u borbi za polufinale. Naša grupa je jedna od najjačih na Evropskom prvenstvu, sa Poljacima smo u grupi, oni su domaćin i favorit. Tu su i Belgija i Ukrajina, koje poslednjih godina napreduju, videli smo to kada smo ih na prijateljskom turniru pobedili sa 3:2 i to je potvrda da moramo biti maksimalno koncentrisani protiv svakog protivnika“, rekao je Atanasijević za Nova.rs

Veliku najavu, očekivanja i osvrt na nastup odbojkašica, moći ćete da pročitate u štampanom izdanju Nove, u velikom intervjuu Aleksandra Atanasijevića.

Što se Evropskog prvenstva tiče, iz četiri grupe, po četiri ekipe idu dalje u osminu finala.

Srbija se ukršta u toj fazi takmičenja sa grupom C, u kojoj su Finska, Severna Makedonija, Holandija, Rusija, Španija i Turska i od velike je važnosti da se ostvari maksimalan učinak, kako bi se olakšao put do završnice takmičenja.

Grupa A:

Srbija

Grčka

Belgija

Poljska

Portugalija

Ukrajina

Grupa B:

Belorusija

Bugarska

Italija

Slovenija

Češka

Crna Gora

Grupa C:

Rusija

Finska

Španija

Holandija

Turska

Severna Makedonija

Grupa D:

Slovačka

Francuska

Nemačka

Hrvatska

Estonija

Letonija

RASPORED

2. 9. četvrtak, Belgija – Srbija (20.30)

3. 9. petak, Ukrajina – Srbija (20.30)

4. 9. subota, Srbija – Poljska (20.30)

6. 9. ponedeljak, Portugalija – Srbija (17.30)

7. 9. utorak, Srbija – Grčka (17.30)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar