Ništa od trećeg uzastopnog rekorda: Duplantis Foto: EPA-EFEF

Armand Duplantis, švedski sakakč motkom, nije nastavio niz rekorda pošto na takmičenju u Parizu nije uspeo da iz tri pokušaja preskoči 6,19 metara.

Talentovani skakač motkom osam dana nakon što je „popravio“ svetski rekord koji je već bio u njegovom vlasništvu, pokušao je da granicu pomeri za još jedan centimetar, ali nije uspeo. Uprkos tome, skok od 6,01 metar bio je dovoljan da se okiti novim zlatom.

PROČITAJTE JOŠ

Dvadesetogodišnji atletičar vlasnik je svetskog rekorda koji iznosi 6,18 metara, a ovaj rezultat ostvario je u Glazgovu, samo šest dana nakon što je u Poljskoj preskočio 6,17 metara i upisao se u istoriju.

Duplantis je rezultatom ostvarenim u Poljskoj oborio šest godina star rekord Renea Lavinelija i skrenuo veliku pažnju javnosti, pa se od tog trenutka svaki njegov skok na atletskim takmičenjima prati sa posebnom pažnjom. Aktuelni evropski prvak je u Parizu sa lakoćom preskočio 6,01 metar i osigurao zlatnu medalju, ali nije uspeo da drugi put nadmaši svoj rekord.

Novi Bubka, kako ga je javnost prozvala, tako je propustio priliku da nastavi niz rekorda i pokuša da nadmaši čuvenog Ukrajinca po broju uzastopnih rekorad imajući u vidu da je Bubka na četiri uzastopna takmičenja obarao sopstveni rekord, sve do visine od 6,14 metara koja je od 1994. godine dugo bila nedostižna za ostale atletičare.