Detalji drame: Plivačica otkrila strašne misli dok se bespomoćno davila

Ostalo 24. jun 202214:38 > 14:52
Podeli:
Anita Alvarez
Anita Alvarez; Foto: Oli SCARFF / AFP / Profimedia

Amerikanka Anita Alvarez, koja se umalo nije udavila pre dva dana na bazenu u Budimpešti tokom takmičenja u sinhronom plivanju na Svetskom prvenstvu, izjavila je da je spremna da se vrati u bazen.

Alvarezova se onesvestila i završila na dnu bazena, a život joj je spasla trener Andrea Fuentes.

PROČITAJTE JOŠ

„Ja sam zdrava i osečam se dobro. Zahvalna sam na svim porukama podrške i nadam se da ću i dalje biti uz moj tim. Da li će to biti u vodi ili pored bazena, odlučiću zajedno sa medicinskim osobljem, ali u svakom slučaju imamo posao koji moramo da završimo“, izjavila je Anita Alvarez.

Amerikanka je opisala kako se osećala pre nego što je počela da gubi svest i da su joj strašne misli prolazile kroz glavu.

"Na samom kraju znam da sam prestala da osećam ruku, ali sam pomislila da ću dati sve od sebe da završim. Posle toga se samo sećam da sam krenula da tonem i pomislila da se ne osećam baš najbolje. I to je bukvalno poslednje čega se sećam", izjavila je takmičarka iz SAD koja je u tim momentima shvatala da je telo izdaje.

Podsetimo, ranije se oglasila i Andrea, selektorka SAD u sinhronom plivanju, koja joj je brzom reakcijom spasila život.

"Uplašili smo se svi. Morala sam da uskočim u bazen, jer spasioci nisu reagovali. Kada sam videla da ne diše, baš sam se prestravila. Dobra vest je da je sada sve u redu i da se Anita dobro oseća", rekla je Fuentes za špansku "Marku".

Selektorka Fuentes je otkrila šta su joj poručili lekari.

"Anita je dobro – doktori su proverili sve vitalne pokazatelje i sve je u redu: puls, kiseonik, nivo šećera, krvni pritisak, sve je u redu. Ponekad zaboravimo da se to dešava u drugim sportovima visoke izdržljivosti. Maraton, biciklizam, kros... svi smo videli slike na kojima neki sportisti ne stignu do cilja, a drugi im pomažu da stignu tamo."

Zatim je pojasnila kakav je plan.

"Naš sport se ne razlikuje od drugih, samo u bazenu, proguramo granice i ponekad ih pronađemo. Anita se sada oseća dobro, a doktori takođe kažu da je dobro. Sutra će se odmarati ceo dan i sa lekarom će odlučiti da li može da pliva finale slobodnog tima ili ne. Hvala vam na svim lepim željama za Anitu", pručila je Andrea Fuentes.

BONUS VIDEO Triler u Manili - najspektakularniji dvoboj u istoriji boksa

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Komentari

Vaš komentar