Reprezentativac Srbije u plivanju Andrej Barna pobedio je u trci na 100 metara slobodno na prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država u Grinzboru, a priznaje da nije očekivao tako ubedljivu pobedu.

PROČITAJTE JOŠ

On je u razgovoru za televiziju Nova S, u emisiji „Probudi se“, otkrio da ga je rezultat i pobeda sa prednošću od 44 stotinke iznenadila.

„Prezadovoljan sam pobedom, bilo je super takmičenje, nisam očeivao da bude toliko velika razlika između mene i drugoplasiranog. Sreća je i što najbrži američki plivač nije učestvovao na takmičenju, zato je trka bila malo i opuštenija, ali je bila stvarno dobra za ovaj deo sezone i prezadovoljan sam“, rekao je Barna.

Mnogo se govorilo i o proslavi sa tri prsta na pobedničkom postolju.

„Slika sa tri prsta je bila sa postolja posle trke na 50 metara slobodno gde sam osvojio treće mesto. To j bilo drugog dana takmičenja, a trka na 100 metara je bila poslednjeg dana“, objasnio je srpski plivač.

On je objasnio koliko mu je značilo deveto mesto na Olimpijskim igrama i kako ga je taj rezultat motivisaio.

„Rekord iz Tokija koji sam oborio mi je puno značio, jer je to bio rekord Milorada Čavića. Takmičenje u Tokiju je bilo neverovatno iskustvo. Zbog koronavirusa je bilo malo drugačije nego što sam to gledao na televitiji, ali je stvarno bilo super. Pomoglo mi je to šro sam bio deveti na kraju išto nisam bio zadovoljan tim rezultatom, pto mi je dalo motiv da radim još bolje i što više pokušam da poboljšam rezultat“, rekao je Barna.

Barna je bio na ivici odustajanja od bavljenja plivanjem, ali je srećom promenio mišljenje. Jedan od glavnih razloga je bio nedostatak sredstava, ali Barna objašnjava da je problem bio složeniji.

„Nije bilo samo zbog nedostataka sredstava, bio sam i zasićen, a nisam bio ni na vrhunskom nivou, nisam osvajao medalje. To deveto mesto mi je pomoglo da shvatim da sam bio blizu vrha. Posle Igra sam dobio pomoć i države i Olimpijskog komiteta i to mi mi pomaže da nastavim da treniram sve do Pariza.“

On je pre dve godine imao ozbiljnih problema sa rakom bubrega zbog kojih je išao na operaciju i odsutvovao dva meseca.

„Kad sam saznao da ću dva meseca morati da naprvim pauzu zbog operacije, rekao sam sebi da to ne mora da bude loše i da ću iskoristiti priliku da se odmorim, jer pre toga ne pamtim da sam imao pauzu veću nedelju dana, pa sam hteo da to iskoristim, iako razlog nije bio baš dobar“ rekao je Barna za televiziju Nova S.

BONUS VIDEO Obraćanje Milice Mandić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar