Srpski plivač izborio vizu za Tokio, zapretio rekordu Čavića

Podeli:
Andrej Barna Olimpijske igre
Foto: Screenshot Instagram pk.spartak

Srpski plivač Andrej Barna blista na Evropskom prvenstvu, u kvalifikacijama trke na 100 slobodno ostvario rezultat 48,17 i kao četvrti ušao u polufinale koje je na programu u utorak popodne.

PROČITAJTE JOŠ

Mladi Subotičanin je ujedno postao peti plivač iz Srbije, koji je obezbedio učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju. Bio je za četiri desetinke brži od „A“ olimpijske norme (48,57). Takođe nedostajale su mu samo dve stotinke da obori državni rekord, koji je postavio Milorad Čavić u Pekingu 2008. godine.

Barna je ovo ostvarenje nagovestio u štafetnoj trci kada je u finalu leteću izmenu plivao za 47,17 sekundi. Priliku da još popravi rezultat i proba da ode ispod granice od 48 sekundi imaće u polufinalu i eventualnom finalu.

Pre Barne mesto na Olimpijskim igrama u Tokiju od reprezentativca Srbije obezbedili su: Čaba Silađi (100 prsno), Velimir Stjepanović (200 slobodno), Anja Crevar (400 mešovito) i Vuk Čelić (1.500 slobodno).

Za razliku od Barne, sreće nije imao Velimir Stjepanović. Višestruki šampion Evrope ostvario je rezultat 49,05 i polufinale mu je izmaklo za tri stotinke. Kao poslednji među 16 najboljih ušao je Ukrajinac Ševcov sa 49,02.

Na startu su bila i preostala dva člana srpske štafete 4 x 100 slobono. Aćin je sa vremenom 49,75 završio na 46. mestu, dok je Uroš Nikolić sa 49,93 bio 52. Najbolji rezultat u preliminarnoj rundi imao je Rus Kolesnikov sa 47,53. Polufinale je na programu u utorak od 18 časova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar