Ana Ivanović humanitarna aukcija haljina
Foto ilustracija: Instagram / privatna arhiva

Haljina nekadašnje srpske teniserke Ane Ivanović ponovo se našla na humanitarnoj aukciji u subotu, dan nakon što je postavljena prvi put.

Donatorka, koja je želela da ostane anonimna, za Nova.rs objašnjava da je reč bila o administrativnoj prepreci, pošto ona nije mogla kao fizičko lice da postavi u humanitarne svrhe.

PROČITAJTE JOŠ:

Haljinu je svojevremeno poklanjalo srpsko izdanje jednog poznatog međunarodnog magazina u saradnji sa Anom Ivanović, predmet je iz 2008. godine, kad je Ana osvojila Rolan Garos i bila prva na svetu.

„Juče sam oko 14 časova postavila aukciju i sve je išlo do jutros kad je ona sklonjena u trenutku kad je dostigla sumu od 50.010 dinara. Samo je pisalo da je aukcija prekinuta. Poslali su mi poruku da kao fizičko lice ne mogu da postavljam humanitarne aukcije i da to mora da uradi pravno lice. Kad je u pitanju humanitarna aukcija, onaj ko hoće da kupi predmet mora da se verifikuje“, kaže nam donatorka.

Novac od donacije je namenjen šestomesečnom Gavrilu Đurđeviću koji boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1, izuzetno teške i progresivne bolesti.

Donatorka je dobila poziv i od izvršne direktorke Limunda, koja joj je objasnila da je ponude teško kontrolisati kada one krenu da nadiru.

To smo mogli da vidimo i na slučaju kapitenske trake Kristijana Ronalda, koja je nedavno završila na aukciji, a novac je takođe bio namenjen za lečenje malog Gavrila.

Tada je pristigao veliki broj lažnih ponuda, a cena je „naduvana“ do više od milijardu dinara. Traka je na kraju prodata za sedam i po miliona dinara.

„Zbog lošeg iskustva sa trakom Kristijana Ronalda su uveli tu verifikaciju i ono što mogu da urade, jeste da mene povežu sa nekim pravnim licem koje se bavi humanitarnim aukcijama. Odmah su to uradili i povezali su stari i novi link, s tim što aukcija kreće od nule, odnosno od deset dinara“, objasnila je 28-godišnja Beograđanka za Nova.rs.

Inače, aukciju za kupovinu haljine možete pronaći na ovom linku, a cena u trenutku objavljivanja ovog teksta stigla je do 1.010 dinara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar