Foto: Promo SAAF/Jovan Mihajlović

Ovog vikenda nastavlja se takmičenje u Sport Klub Prvoj ligi Srbije i Drugoj ligi američkog fudbala.

U Prvoj ligi na programu je 6. kolo, a u okviru nižeg ranga igra se treća runda. Ekipa Wild Dogs Novi Sad je slobodna u ovom kolu, a sve tri utakmice najvišeg ranga igraju se u nedelju.

Program otvaraju ekipe Jagodina Black Hornets i Kragujevac Wild Boars na terenu FK Ribare (nedelja, 12.00). Mladi tim Jagodine pokazao je da je tvrd orah za svaku ekipu, a u prošlom kolu ostvarili su i prvu pobedu nad ekipom Pastuvi Požarevac.

PROČITAJTE JOŠ

Sada dočekuju aktuelne šampione Divlje veprove koji ove sezone ne igraju na nivou iz prethodnih. Iako su drugoplasirani sa skorom 3-1, Veprovi su se jedva izvukli na domaćem terenu u prošlom kolu protiv Zmajeva. Ekipa iz Beograda pokazala je nedostatke šampiona i sada je na mladim Stršljenima da probaju da ih iskoriste.

Posle njih, na teren izlaze dve beogradske ekipe. U derbiju kola, takozvanom Belgrade Bowl, sastaju se Plavi zmajevi i SBB Vukovi. Vukovi su lideri na tabeli, jedina ekipa bez poraza, i pokušaće da zadrže taj status.

Na teren se vraća i startni kvoterbek Vukova Džonatan Brentli koji je u prošlom kolu prepustio mesto mladom Dimitriju Obradinoviću. „Čopor“ je savladao Novi Sad, ali napad nije funkcionisao kako treneri Vukova žele, tako da se očekuje da Brentli ispravi nedostatke. Sa druge strane, domaćin Blue Dragons je naelektrisan posle utakmice u Kragujevcu koja je odlučena u poslednjoj sekundi. Zmajevi su se vratili posle zaostatka od 26:7 na poluvremenu i pokazali da su ekipa koja može svakom da napravi problem.

Zmajevi su jedna od tri ekipe koja ove sezone celo takmičenje igra sa domaćim kvoterbekom, tim u napadu predvodi Ognjen Mitrović koji je imao odlično drugo poluvreme i želja kluba je da nastavi sa napretkom. Utakmica počinje u 15 časova na terenu FK Heroj u Beogradu.

Poslednji meč 6. kola Prve lige Srbije igra se u Banatskom Brestovcu. Na terenu FK Budućnost, Banat Bulls dočekuju Požarevac Pastuve. Posle uvodnog poraza, Bikovi su vezali tri pobede i dele drugo mesto sa Veprovima. Sada imaju meč loptu protiv Pastuva da obezbede mesto u plej-ofu.

Ekipa Pastuva jedina je u ligi bez pobede i ovo im je poslednja šansa da je ostvare. Imaće težak zadatak u gostima protiv sve boljeg napada Banata koji predvode kvoterbek Andrej Tasić i američki trkač Kigan Lorens. I pored teške sezone, ekipa Pastuva je napredovala iz kola u kolo i pokazala prvoligaški potencijal za naredne godine. Meč počinje u nedelju u 17 časova.

Nastavlja se i Druga liga Srbije. Posle uvodnog poraza na domaćem terenu od Gladijatora, ekipa Klek Knights ima šansu za popravni ispit protiv Mamuta iz Kikinde. Ove dve ekipe imaju dugu istoriju međusobnih mečeva, a poslednji je bio 2019. godine u polufinalu Druge lige Srbije kada je Klek bio bolji. Kikinda Mammoths sada imaju novu šansu, a pobedom bili bi na korak od finalne serije. Utakmica se igra u nedelju od 16 časova na Vojnom stadionu u Zrenjaninu.

Ovog vikenda igra se samo jedna utakmica u okviru omladinskih takmičenja. Na terenu FK Studentski grad u Beogradu, kadeti SBB Vukova Beograd dočekaće Pančevo Panthers i pokušati da pobedom obezbede prvo mesto u Grupi Sever. Gosti iz Pančeva imaju skor 1-1, pobedom bi stvorili priliku da u poslednjom kolu protiv Orlova „gađaju“ prvo mesto. Prvi meč između ovih timova završen je rezultatom 13:6 u korist Beograđana, a revanš se igra u subotu od 12 časova.

SPORT KLUB PRVA LIGA SRBIJE, 6. KOLO

Nedelja

Jagodina Black Hornets – Kragujevac Wild Boars 12.00

Blue Dragons Belgrade – SBB Vukovi Beograd 15.00

Banat Bulls – Požarevac Pastuvi 17.00

Novi Sad Wild Dogs slobodni

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar