Foto: Promo/SAAF/Požarevac Pastuvi

U utakmici 1. kola Sport Klub Prve lige Srbije u američkom fudbalu, između ekipa Banat Buls i SBB Vukovi, gostujući tim iz Beograda savladao je domaćina rezultatom 28:13.

Glavni akter utakmice bio je hvatač Beograđana Nikola Simović koji je uhvatio čak tri pasa za tačdaun, od čega su dva bila izuzetno atraktivna posle pasova kvoterbeka Džonatana Brentlija.

PROČITAJTE JOŠ

Pored Simovića u poentere se upisao Tihomir Todorov koji je postigao svoj prvi tačdaun u dresu „Vukova“, kao i kiker Željko Stegnjaja koji je postigao četiri ekstra poena.

U domaćoj ekipi Banata, po jedan tačdaun postigli su Bratislav Bošnjak i Džejkob Lorens posle dodavanja Mladena Zlatića.

U Jagodini ekipa Novi Sad „Wild Dogs“ odnela je pobedu protiv veoma mladog tima „Black Hornetsa“ koji pružili dobar otpor – 21:12. Slično kao i u prošlom duelu na ovom terenu 2019. godine, „Wild Dogs“ su bili prilično sigurni i prednost do koje su došli su održali do kraja.

Najkorisniji igrač susreta bio je Jovan Ikić koji je vratio jedan kik-of za tačdaun, a drugi je postigao posle pasa Filipa Đokića. Poentiranje za Novosađane pokrenuo je Filip Turčinović trčanjem za TD, a Vladimir Vasilić je upisao „field goal“.

Za domaće „Stršljene“, mladi kvoterbek Dejan Srećković postigao je TD trčanjem od čak 80 jardi, a on je pronašao end zonu i pasom kada je pronašao Bogdana Pavlovića za 20 jardi.

Treća utakmica igrala se u Požarevcu gde su novajlije u ligi, „Pastuvi“, dočekali šampiona Divlje veprove iz Kragujevca. „Veprovi“ su ovaj meč igrali bez pomoći igrača iz Amerike, ali to ih nije sprečilo da dođu do pobede rezultatom 26:2.

Najefikasniji bio je Petar Goić koji je postigao dva tačdauna, jedan trčanjem i jedan posle pasa Alekse Đokića, a postigao je i jedan field goal. Reprezentativac Srbije Stefan Đurić dodao je TD trčanjem, a još jedan igrač nacionalnog tima Milorad Novaković doprineo je isforsiranim „safety-jem“. Do dva poena na isti način došla je i odbrana „Pastuva“.

U prvom kolu slobodna je bila ekipa Plavih zmajeva iz Beograda. U drugom kolu, u subotu SBB Vukovi Beograd dočekuju Požarevac Pastuve, Plavi zmajevi će ugostiti Jagodinu „Black Hornets“, dok će ekipa Banat Bulsa gostovati u nedelju u Novom Sadu protiv „Wild Dogsa“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar