Foto: Promo SAAF

Plej-of Sport Klub Prve lige Srbije je pred nama. Posle sedam kola poznati su svi učesnici polufinala koja će odlučiti ko će se boriti za titulu u "Serbian Bowl XVI", koji će se igrati prvi put od 2019. godine i finala u Kragujevcu.

Polufinale su obezbedile ekipe SBB Vukovi Beograd, Banat Bulls, Kragujevac Wild Boars i Belgrade Blue Dragons. Vukovi će imati prednost domaćeg terena.

Čopor iz Beograda bio je ubedljiv u pet mečeva, dok je večitog rivala Divlje veprove savladao sa jednim poenom razlike u gostima, u uzbudljivoj utakmici koja je odlučena u poslednjoj akciji. Lider na tabeli ima odličan skup mladih igrača iz sopstvene škole i iskusnih igrača među kojima ima dosta igrača pridošlih iz drugih domaćih timova, među kojima čak i reprezentativaca. Uz njih tu su i Džonatan Brentli, koji igra odlično cele sezone, dok se Kruzo Gongbej dobrim igrama priključio pred kraj prvenstva, pogotovo protiv rivala u polufinalu Plavih zmajeva.

PROČITAJTE JOŠ

Osim stranaca i prvotimaca, Vukovi su ove godine promovisali i nekoliko igrača iz svog pogona koji su dobili veći broj snepova. Prednjače Petar Derikonjić i defanzivni bekovi Sava Luburić i Strahinja Jeremić. Glavni trener Ivan Nedeljković u svojoj prvoj sezoni na kormilu forsira odbranu u formaciji 3-3-5, gde linija u sastavu Kolaković – Drča – Dokić igra odlično. Ofanzivni koordinator Vojin Milić na raspolaganju osim američkih igrača ima skup odličnih hvatača (Tihomir Todorov, Nikola Simović, Miloš Kolibar, Petar Bajalica, Andreja Živković), kao i dva mlada raningbeka Aleksandra Mlađena i Aleksandra Bogdanovića koji su tokom povrede Gongbeja pokazali odličnu igru.

Vukovi traže prvu pobedu u Serbian Bowl još od 2014. godine, a ukupno 8. Prošle godine napravili su korak napred osvajanjem 7 na 7 Prve lige Srbije, koja je u tom formatu igrana zbog pandemije virusa Covid-19, a sada će pokušati da kompletiraju ciklus koji je započet osvajanjem Juniorske lige Srbije krajem 2019. godine, upravo pod vođstvom Nedeljkovića, Milića i Vladimira Uzelca.

Sa druge strane biće gradski rival – Blue Dragons Belgrade. Plavi zmajevi završili su sa skorom 3-3, međutim beogradski tim odigrao je dve veoma dobre utakmice protiv Banata i Kragujevca i u oba meča imali su šanse da dođu do pobede.

Ovo je druga sezona Željka Novaka na mestu glavnog trenera i polako se vidi napredak u igri beogradske ekipe. Odbrambeni deo vodi koordinator Valentino Stojiljković koji se ponovo vratio u klub pred sezonu, ali ovaj put samo kao trener.

Utakmica se igra u nedelju od 17.30 časova na stadionu IMR u Rakovici uz direktan prenos na Sport Klubu.

Foto: SAAF/Promo Bogdana Marić

Veoma zanimljivo biće i u drugom polufinalu u kojem Banat Bulls dočekuju branioce titule Kragujevac Wild Boars. Ove dve ekipe odmerile su snage u poslednjem kolu na „Čika Dači“ gde je Banat pobedom 40:34 obezbedio polufinalni duel na svom terenu.

Težak posao imaće Banat, iako su Divlji veprovi posle tri uzastopne sezone bez zabeleženog poraza ove godine doživeli dva i to oba na domaćem terenu. Tim iz Kragujevca ostao je bez nekih planiranih pojačanja, ali to je otvorili put Milanu Novakoviću i Tomi Todoroviću da se nametnu u napadu ekipe. Ajzea Vid i Ešton Hurd igraju dobro, ali deluje da je u polufinalu potreban jedan nivo više ukoliko aktuelni šampioni žele da brane titulu u Serbian Bowl XVI.

Utakmica se igra u nedelju od 17 sati na Gradskom stadionu u Vršcu. Prenos će biti obezbeđen na zvaničnom Jutjub kanalu Srpske asocijacije američkog fudbala.

Veprovi brane niz od četiri uzastopno osvojene Serbian Bowl titule, a ujedno u plej-of ulaze jureći ukupno 10. jubilarnu titulu. Polufinala će odlučiti da li ćemo u Serbian Bowl 11. put gledati večiti derbi, a svaka druga kombinacija u finalu bila bi premijerna.

POLUFINALE PRVE LIGE

Nedelja

Banat Bulls – Kragujevac Wild Boars 17.00

SBB Vukovi – Blue Dragons Belgrade 17.30

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar