„Srpski dečaci bi mogli da igraju američki fudbal u SAD“

Ostalo 12. jun 202214:17 > 14:18
Podeli:
Foto: Kraljevoroyalcrowns

Sedmočlani tim američkih trenera, predvođen Brentom Džeksonom, koji je glavni trener tima srednje škole "Korbin" iz Kentakija, na dvodnevnom kampu delili su svoje znanje i iskustvo sa članovima Kraljevskih Kruna.

Kraljevački juniori, kadeti i pioniri (flegovci) imali su priliku da individualno i timski rade sa pozicionim trenerima, i tako još više napreduju. Ovo je bila prilika i za kraljevačke trenere da dodatno prošire znanja i iskustvo o američkom fudbalu.

PROČITAJTE JOŠ

Utisci dečaka o radu sa trenerima iz SAD su bili sjajni, a Amerikaci su na kraju pohvalili dečake sa Ibra.

“Ovo što smo videli i doživeli ovde je sjajno. Srpsko gostoprimstvo je zaista divno i veoma smo zahvalni što smo tako lepo primljeni i što su se domaćini potrudili da nas upoznaju sa običajima, istorijom, kuhinjom, kulturom, sportom. Vidim da i američki fudbal u ovom gradu napreduje velikim koracima i to mi je veoma drago. Primetio sam veliku želju za napretkom i kod igrača i kod trenera u Kraljevu. Mnogi od ovih srpskih dečaka bi već sada mogli da igraju u američkim srednjoškolskim timovima”, kazao je trener Brent Džekson.

Na kraju kampa treneri iz SAD su izabrali dva najbolja učesnika, šesnaestogodišnjeg Luku Đurića u kategoriji kadeti/juniori i Sergeja Šljivića u kategoriji pioniri/flag. Njih dvojica, ali i svi ostali igrači su dobili prigodne poklone.

Foto: Kraljevoroyalcrowns

Tokom svog boravka u Kraljevu, treneri iz Amerike su pomogli „Krunama“ i u promocijama fudbala. U dve najveće osnovne škole „IV kraljevački bataljon“ i „Svetozar Marković“ učenici petih razreda su imali priliku da nauče dosta toga o američkom fudbalu, ali i da po prvi put zaigraju Flag fudbal (bezkontaktna verzija američkog fudbala).

Promocije su bile uspešne, jer već isti dan više od 30 dece se upisalo u novoformirane školske timove. Narednih dana se promocije nastavljaju i u drugim školama, a program Kraljevskih kruna pravljenja zdrave baze igrača i razvoja američkog fudbala nastavlja uspešno da se odvija, već šestu godinu zaredom.

BONUS VIDEO Čudesan kraj Superboula, Remsi posle velike drame i preokreta do titule

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram