Foto: Srdjan Stevanovic

Aleksandar Šapić privukao je veliku pažnju javnosti nastupom u "Utisku nedelje", nije ravnodušnim ostavio ni svoje bivše kolege iz sveta sporta.

PROČITAJTE JOŠ

Andrija Gerić, nekadašnji olimpijski šampion u odbojci, razočaran je nastupom Šapića, a posle njega oglasio se i Danilo Ikodinović.

Delili su dobro i zlo u reprezentaciji Šapić i Ikodinović, sada su na suprotstavljenim stranama.

Nakon žučne rasprave predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića sa Aleksandrom Šapićem, liderom Srpskog patriotskog saveza (SPAS), stranke koja bi uskoro trebalo da se stopi s Srpskom naprednom strankom, u emisiji “Utisak nedelje”, usledile su brojne reakcije, a Ikodinović je sada podrška Jeremiću iz sveta sporta.

U jednom trenutku, Šapić je imao provokativnu izjavu u debati sa Slobodanom Georgievim, u pretećem tonu, sa pitanjem „da li zna kako bi prošao da mu se ovako obrati na ulici“.

To je prokomentarisao na indirektan način Danilo Ikodinović, koji je sa Šapićem svojevremeno bio tvorac velikih vaterpolo uspeha naše reprezentacije.

„Nemoć koja se iskazuje kroz agresiju, dozvoljena je, eventualno, u svlačionici posle izgubljene utakmice, ali ako je u pitanju velika politička ambicija sa još odgovornijim funkcijama, to naš narod nikako ne zaslužuje i to nikako ne treba da dozvolimo“, poručio je Ikodinović.

Podsetilo je to i na nekadašnju izjavu Aleksandra Vučića da je Šapić tukao ljude za Đilasa, a Ikodinović sigurno pamti druge momente iz bazena kada je u pitanju primena sile.

Foto: Srdjan Stevanovic

Kad je Šapić šutnuo u glavu golmana Mađara

Kultno je rivalstvo Mađarske i Jugoslavije, odnosno Srbije i Crne Gore, pa samostalne Srbije. Iz perioda kada smo bili Jugoslavija, pamti se jedna ružna epizoda iz Budimpešte iz 2001. godine, kada smo trijumfovali uz kontroverzan detalj.

Domaćini nisu prezali ni od čega, bilo je provokacija i prljavih udaraca pod vodom, a Šapić je rešio da se obračuna sa onim koji je bio najmanje kriv za udarce i domaćinsko suđenje.

Polovinom treće četvrtine, napravio je nesportski potez koji je obeležio taj duel i koji je posle meča izazvao veliku pažnju. Sudije su u napadu Jugoslovena dosudili faul u napadu Aleksandru Šapiću na dva metra od gola Mađara, što je ovog iznerviralo, jer je smatrao da se Mađarima dozvoljava prljava igra na njemu, a da se njemu sviraju nepostojeći faulovi.

Frustraciju zbog svega što se dešavalo je odlučio da iskali u tom trenutku i to na „nedužnom“ golmanu Mađara Zoltanu Sečiju. Dok je „jedinica“ domaćih prilazila lopti da izvede faul, Šapić je podigao nogu malo iznad vode i poslao „maj geri“ pravo u glavu Sečija. Na njegovu nesreću sudije su videle potez, pa su ga odmah isključile sa meča, a i kamere su zabeležile tu situaciju, pa su se mediji posle meča bavili potezom Šapića.

Detalji ovog poteza opisani su na Sportskasecanja.com, a snimak i dalje postoji na jutjubu.

Tuča Šapića i Šefika

Gorka je bila jedna reprezentativna saigračka golmanska epizoda, jer je došlo do fizičkog obračuna sa Denisom Šefikom 2008. godine. Čuveni čuvar mreže udario je najboljeg strelca reprezentacije, Aleksandra Šapića, a on je pao niz stepenice i polomio nogu.

Posle poraza od Amerikanaca na Olimpijskim igrama u Pekingu, atmosfera je „proključala“, mnogi u taboru selekcije su probali da zataškaju skandal, ali nisu uspeli.

Ekipa je osvojila bronzu, a nakon svega, igrači su održali zajedničku konferenciju za medije.

Na predlog da se rukuju Šapić je tada rekao: To je malo patetično. Znamo se 20 godina, dugo smo zajedno i među nama nema ničega spornog.

Na konferenciji, Šefik se pojavio sa previjenom rukom.

Foto: Srdjan Stevanovic

„Odmah da kažem, niko nije prisustvovao našoj tuči i samo nas dvojica znamo šta se tačno dogodilo. Imali smo jednu raspravu, sukob mišljenja i došlo je do fizičkog sukoba. Pali smo jedan preko drugog, osetio sam bol u nozi i odmah sam znao šta mi se dogodilo. Šefik mi je sam pomogao da dođem do sobe i tada sam javio predsedniku saveza Sovroviću šta mi se desilo“, rekao je na konferenciji posle tuče Aleksandar Šapić.

„Odrastao sam u prosečnoj srpskoj porodici u kojoj mi roditelji nisu bili direktori ili moćnici. Sve sam u životu postigao sam i zahvalan sam Bogu što sam uspešan u onome o čemu sam sanjao. Nisam želeo da uzmem italijansko ili španski državljanstvo, iako su mi oba nuđena 1999. godine. Uvek sam sebi, ali i onima oko sebe, postavljao visoke ciljeve. I uvek sam preuzimao odgovornost. Uveo sam primitivan način eksponiranja postizanjem golova. Kao da to nije nešto najlepše i kao da to svako može, ali ga mrzi“, ogorčen je bio Šapić.

On je tada bio pristalica Demokratske stranke, u kojoj je tada bio Vuk Jeremić, sa kojim se verbalno sukobio u „Utisku nedelje“.

„Možda je razlog medijskog udara na mene taj što sam se politički deklarisao. Ne mogu da kažem da me politika u Srbiji ne interesuje, jer je to moja zemlja. U Španiji ili Italiji me politika baš ne zanima. Ipak, nikada nikoga nisam vređao ako je iz druge stranke, jer ja pre svega volim srpski narod. Nikada od političara nisam dobio apsolutno ništa i zaista ni u snu nisam očekivao da ću ovako biti razapet na krst. Ako je neko želeo da me povredi, onda je u tome uspeo“, naveo je tada Aleksandar Šapić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare