„Dozvola nam treba i za prodavnicu, predivno je videti šta radi Đoković“

Podeli:
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Odbojkaš Peruđe Aleksandar Atanasijević više od mesec dana provodi u izolaciji u Italiji.

Srpski reprezentativac je ostao u inostranstvu i sa nestrpljenjem čeka momenat u kom će kriza biti okončana.

„Od 12. marta smo u karantinu, ali stižu i lepe vesti, ima manje umrlih i zaraženih, mislim da Italija polako izlazi iz krize, nadam se da ćemo od početka maja nastaviti život“, rekao je Atanasijević za Prvu televiziju.

PROČITAJTE JOŠ

On je naveo da postoje posebne dozvole za kretanje ljudi.

„Postoje dozvole koje izdaje lokalna vlast, svako može da se kreće van kuće, ali je za sve dalje od 300 metara od kuće neophodna dozvola. Čak i do prodavnice koja je u blizini. To nam je postalo svakodnevnica. Krenula je druga faza, otvorene su pojedine biblioteke, knjižare, prodavnice, nije ni približno strašno kao 12. marta“.

Reprezentativac Srbije je naveo da svako izbegava da daje prognoze o budućnosti.

„Italijani su očekivali da će ranije izaći iz krize, prva faza je trebalo da traje do 3. aprila, ali je produžena bila do 13, tako da niko nije siguran kako će sve izgledati. Određeno je da pokrajina u kojoj živim, Umbrija, bude prva test regija u kojoj će pokušati da život vrate u normalu. To čekamo sa neizvesnošću“.

Takmičenja u odbojci, rukometu i košarci su prekinuta, Italijani se jedino nadaju da će se fudbal opet zaigrati.

„Teško mi je da zamislim veliki broj ljudi na stadionima, jedini način je da se odigra pred praznim tribinama. Ja pokušavam da ostanem u formi, treniram kod kuće, zbog svega neće biti ni akcija reprezentacije, tako da smo slobodni do 1. septembra. Možda to i nije loše, da imamo malo duži odmor“.

Atanasijević je prokomentarisao i činjenicu da je Italija oduševljena potezom Novaka Đokovića.

„Gledao sam intervju direktora bolnice u Bergamu, neizmerno su zahvalni Đokoviću na donaciji. Predivno je videti da sportista iz Srbije ima tu ljudsku crtu i da pomaže ljudima. Nisu hteli da kažu ko je donirao, naveli su da je to uradio prvi teniser sveta, što je bilo dovoljno“, zaključio je Atanasijević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar