Adriana Vilagoš; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Nagradu Olimpijskog komiteta Srbije za najuspešnijeg mladog sportistu Srbije u 2021. godini, koja nosi naziv "Bobana Momčilović Veličković", osvojila je atletičarka Adriana Vilagoš. Za Nova.rs otkrila je kakav je osećaj biti u društvu najboljih, ali i šta je čeka u narednoj godini.

Pažnju na sebe mlada bacačica koplja je skrenula još pre tri godine kada je postavila svetski rekord u konkurenciji takmičarki do 14 godina. Koplje od 400 grama tada je bacila 63 metra i 80 centimetara.

PROČITAJTE JOŠ:

Ove sezone je u juniorskoj konkurenciji postala prvakinja sveta u Najrobiju, kao i vicešampionka Evrope u Talinu.

Osim toga, Evropski olimpijski komitet dodelio joj je drugo mesto u izboru za najboljeg mladog sportistu kontinenta, dok je u Srbiji za tu nagradu osvojila prvo mesto u izboru Olimpijskog komiteta Srbije.

Koliko Vam znači ovo priznanje i koliko je uzbuđenje zbog svega ovoga?

„Baš mi mnogo znači. Bio je divan osećaj biti ovde sa najboljim sportistima Srbije“, kaže Vilagoš za Nova.rs.

Koja su očekivanja za narednu godinu?

„Imaću Svetsko prvenstvo za uzrast ispod 20 godina, pa se nadam da ću tamo moći dobro da bacam. Uz to, planiramo prvo međunarodno senirosko takmicenje, Evropsko prvenstvo u Minhenu, da bih videla kako to izgleda. Nadamo se dobrom rezultatu“.

Koliki pritisak osećate zbog svega ovoga što ste postigli kao veoma mlada atletičarka na tako visokom nivou?

„Uglavnom sebi stvaram malo pritiska, ali uvek pokušavam da na svakom takmicenju bacam svoj maksimum i da ja budem srećna sa rezultatom“.

BONUS VIDEO Suze Dejana Savića na aerodromu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar