Boksersa reprezentacija Srbije, boks, reprezentacija, trenig, izjave
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Srbija na predstojećem Svetskom prvenstvu u boksu ima najviše ambicije i cilj da posle mnogo vremena dobije osvajače medalja na najvećim takmičenjima.

#related-news_0

Tim koji u svojim redovima ima plejadu talentovanih boksera biće pojačan sa nekoliko boksera iz Rusije koji će nastupati pod srpskom zastavom.

Jedan od glavnih aduta biće Vahid Abasov, koji je ove godine već osvojio najprestižnija bokserska takmičenje u Srbiji – „Beogradskog pobednika“, i „Zlatnu rukavicu“ u kategoriji do 69 kilograma.

Iako će se takmičiti u lakšoj kategoriji, ima najviše ambicije na predstojećem Svetskom prvenstvu.

„Spremamo se za Svetsko prvenstvo već duži vremenski period. Bili smo na Zlatiboru dve nedelje. Želim da osvojim zlatnu medalju“, rekao je Abasov na početku razgovora za Nova.rs.

On je istakao da uživa od kako je počeo da nastupa za našu zemlju.

„Želim da svi moji navijači budu zadovoljni. Gostoljubivost u Srbiji je sjajna, boks se ovde ozbiljno razvija“, naglašava Abasov.

Abasov je oduševljen i situacijom u srpskom boksu.

„Želim da se zahvalim predsedniku Bokserskog saveza Srbije Nenadu Borovčaninu. Mnogo dece ide na boks ovde u Srbiji i mnogo odraslih je zainteresovano za boks“.

Iako će se po prvi put dodeljivati visoke novčane nagrade, Abasov kaže da to nije presudna stvar.

„Znamo da je fond za nagrade veoma visok i da će zbog toga mnogo zemalja učestovati. Ali novac nije glavni motiv, ne želimo da razmišljamo o tome. Želimo zlatnu medalju“, rekao je Abasov.

Boksersa reprezentacija Srbije, boks, reprezentacija, trenig, izjave
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kada je konkurencija u pitanju, kaže da ne bi želeo nikoga da izdvaja jer se do skora borio u drugoj težinskoj kategoriji.

„Za mene, kategorija do 67 kilograma je nova, uvek sam učestvovao u kategoriji do 69. Sada ne znam ko su moji glavni konkurenti i ko su najjači rivali protiv kojh ću se borriti“, objašnjava Abasov.

Nakon šampionata planira da paralelno boksuje i u profi boksu i u amaterskoj konkurenciji.

„Posle Svetskog prvenstva, takmičiću se u profesionalom boksu. Ali mislim da ću se takmičiti paralelno i u amaterskom. Nadam se odlasku na Olimpijske igre u Parizu. Želim da učestvujem i na Evropskom prvenstvu koje će se održati u Rusiji“, kaža za naš portal Abasov.

BONUS VIDEO Veljko Gligorić o Svetskom prvenstvu u boksu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar