Željko Obradović
Foto: STARSPORT/Pedja Milosavljevic)

Vest da se legendarni trener Željko Obradović vratio u Partizan odjeknula je širom Evrope, pa su odmah reagovali Evroliga i Evrokup.

PROČITAJTE JOŠ

Obradović se nakon 28 godina vratio u Partizan, a ne postoji nijedan medij koji nije preneo vest o povratku slavnog stratega u Beograd.

Zvanični profil Evrolige je podelio objavu Partizana na kojoj se nalazi Obradović uz poruku „Ponovo je u igri“.

Naravno, Partizan će sledeće godine igrati u Evrokupu, koji je pod okriljem Evrolige i osvajač ovog drugog po jačini takmičenja Starog kontinenta ima garantovano mesto u eliti.

Nije prošlo bez reakcije Evrokupa koji je podelio dve objave.

„Najtrofejniji trener evropske košarke u istoriji je kompletirao krug i vratio se u klub gde je počeo svoju trenersku karijeru. Željko Obradović je novi trener Partizana“, stoji na zvaničnom Tviter profilu Evrokupa.

Uz to je objavljena i sjajna montaža uz poruku „Legenda se vratila“.

U Humsku se vraća nakon 28 godina, pošto je crno-bele predvodio od 1991. do 1993. godine, i sa Partizanom je osvojio titulu šampiona Jugoslavije (1992), Kup Jugoslavije (1992), a sa klupe je dirigovao ekipom koja se popela na krov Evrope 1992. godine.

Obradović je pre povratka među crno-bele odmarao godinu dana, a pre toga je sedeo na klupi Juventuda, Real Madrida, Benetona, Panatinaikosa i Fenerbahčea.

Devet puta je osvojio titulu prvaka Evrope, i to po jednu sa Partizanom, Huventudom (1994), Real Madridom (1995), Panatinaikosom (pet puta – 2000, 2002, 2007, 2009. i 2011), kao i Fenerbahčeom (2017).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram