Nikola Jović
Nikola Jović; Foto: Screenshot Youtube 6Breeze

U Americi će dobro zapamtiti ime Nikole Jovića, ali neće im biti teško od starta jer je razlika u odnosu na Jokića samo jedno jedino slovo. Istovremeno, srpski krilni košarkaš pokazuje zbog čega je Pet Rajli nakon draftovanja poručio da imaju velike planove za njega.

Mladi košarkaš je debitovao u predsezoni NBA lige pred 20.000 navijača u duelu Minesote i Majamija (121:111).

PROČITAJTE JOŠ

Odigrao je samo šest minuta na prvom susretu u kom je nosio dres tima za Floride, ali je pokazao zbog čega imaju velike planove za njega.

Već sada je imao nešto veću slobodu nego što je to uobičajen slučaj kod debinata (rukija), a on je to iskoristio i da postigne prve poene.

Susret je završio sa pet poena (2/3 iz igre), a upisao je i jednu asistenciju. Uspeo je to da uradi nakon jednog pik en rola kada se sjajno oslobodio lopte i otvorio saigraču priliku za lakše poene.

Za njega su iz tabora Majamija već nekoliko puta rekli da ih oduševljava što može da pogodi iz svake pozicije na parketu i to je demonstrirao. Najpre je pogodio jedno visoko polaganje na sam vrh table, a onda i trojku nakon povratne lopte. Reagovao je i komentator susreta koji je istakao da je postigao pet poena za pet minuta, a onda se u kadru pojavio trenutak kada je Jović šutirao za tri, te je dodao „Uključujući i ovu prelepu trojku“.

Efektno iskorišćeni minuti, pa ne bi bilo nikakvo iznenađenje da u sledećim mečevima predsezone dobije nešto veću minutažu.

Očekivano je u Minesoti bolji od ostalih bio Edvards sa 24 poena, dok su Adebajo i Hiro postigli po 22 za Majami. Oba tima su igrala u znatno izmenjenim sastavima, pa kod Hita nije bilo Batlera, Vinsenta i Oladipa, dok za Timbervulvse dres nisu oblačili Entoni-Tauns, Rasel i Gober.

BONUS VIDEO Jokić: Želim da budem Tim Dankan Denver Nagetsa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar